Este bun șamponul pentru cal pentru a-ți spăla părul? Riscuri și alternative recomandate

Este bun șamponul pentru cal pentru a-ți spăla părul? Riscuri și alternative recomandate
Este bun șamponul pentru cal pentru a-ți spăla părul?

Șamponul de cal a avut foarte multe recenzii pozitive, deoarece a fost lăudat pentru efectul său de fortifiere, de netezire a firelor rebele sau de stoparea căderii părului, iar pe lângă aceste lucruri, a ajutat foarte multe persoane să elimine mătreața.

Medicii dermatologici nu sunt foarte încântați de acest șampon, iar de obicei, recomandă să privim cu scepticism recomandările despre el.

Citeste si: Cum să ne spălăm corect pe cap? ,,Masează foarte bine pielea capului”

PH-ul diferit. Șamponul pentru cal este formulat pentru a se potrivi pH-ului specific al pielii și blănii cailor, care este diferit de pH-ul scalpului uman

Este bun șamponul pentru cal pentru a-ți spăla părul?
Este bun șamponul pentru cal pentru a-ți spăla părul?[Sursa foto: freepik]

Ingrediente neadecvate. Produsele pentru cai pot conține ingrediente specifice care sunt concepute pentru a trata problemele specifice ale blănii sau pielii cailor

Firele de păr din coada calului, dar și din coamă, conțin în proporție de 85% cheratină, care este urmată de apă și melanină, aceleași substanțe care stau la baza structurii podoabei capilare. Astfel, concentrația ingredientelor conținute de șamponul de cai, poate avea efecte negative și poate fi nocivă pentru sănătatea părului tău.

Cu toate că lista de ingrediente a șamponului pentru cai are substanțe care încurajează creșterea părului, precum, extractul de mușețel, jales de gradină, uleiuri esențiale, brusture, mesteacăn, coada calului, nuc și urzică, medicii dermatologici preferă să nu folosim astfel de produse.

Chiar dacă conține destul de multe ingrediente naturale, el conține și degresanți puternici, care îți pot usca foarte tare părul și pielea scalpului, după ce a fost utilizat foarte des.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Se pot dezvolta chiar reacții cutanate, destul de neplăcute, după ce părul tău a fost expus la degresanții care curăță și igienizează părul cailor. Ingredientele precum lauriletersulfatul de sodiu, cocoamidopropril-betain și cocodiethanolamidul au proprietăți antiseptice, dizolvând și emulsia, fiind în același timp murdăria în apă.

Este foarte bun pentru a oferi luciu cabalinelor, dar îți poate afecta foarte mult echilibrul lipidic al scalpului și al părului.

Este bun șamponul de cal pentru a-ți spăla părul?

Este bun șamponul pentru cal pentru a-ți spăla părul?
Este bun șamponul pentru cal pentru a-ți spăla părul?[Sursa foto: freepik]

Lipsa nutrienților necesari. Produsele de îngrijire pentru cai nu sunt formulate pentru a oferi părului uman nutrienții și substanțele necesare pentru a-l menține sănătos și strălucitor

Citeste si: 5 Trucuri pentru un păr cu mai mult volum. Vei atrage toate privirile

Sorin Stratulat, un specialist în tot ceea ce ține de podoaba capilară, a menționat mai multe aspecte, în ceea ce privește șamponul pentru cai. El a spus că este un subiect foarte controversat și consideră că nu face mai bine părului decât un șampon pentru uz normal.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

,,Aici am o poziție fermă, nu, nu face mai bine părului decât un șampon pentru uz uman. Știu că poate vi se pare că sunt făcute cu vitamine, dar la fel sunt făcute și șampoanele pentru uz uman, chiar cu concentrații mai bune, din acest punct de vedere.”, a declarat Sorin Stratulat.

Din punctul lui de vedere nu este bine să se folosească acest șampon, deoarece există foarte multe efecte secundare, de la faptul că nu este un PH potrivit pentru pielea capului, la faptul că nu este un produs reglementat pentru uz uman.

,,Dacă vouă vă place să folosiți, pentru că vi se pare foarte interesant, eu aș zice să nu, deoarece sunt și foarte multe efecte secundare, de la faptul că nu este un PH potrivit pentru pielea capului, la faptul că nu este un produs reglementat pentru uz uman, la faptul că foarte multe dintre voi îmi spui că li s-a uscat părul foarte tare, în urma folosirii acestui timp de șampon. Așa că, dacă vă gândiți să folosiți, fiți precaute.”, a mai menționat Sorin Stratulat.

În concluzie, dacă vă doriți să folosiți acest tip de șampon, trebuie să aveți foarte mare grijă, deoarece pot exista repercursiuni la nivelul scalpului, dar și al părului. Cel mai indicat este să folosiți un șampon normal, deoarece au concentrații mult mai bune și vă vor oferi un păr mult mai sănătos și strălucitor.

Este bun șamponul pentru cal pentru a-ți spăla părul?
Este bun șamponul pentru cal pentru a-ți spăla părul?[Sursa foto: freepik]

 


Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce se întâmplă dacă pui oțet pe o felie de pâine. Acest truc are efecte incredibile

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies