Este bună sau nu înfometarea? „Înfometare nu reprezintă normalitate”

Este bună sau nu înfometarea?
Este bună sau nu înfometarea? „Înfometare nu reprezintă normalitate”

Aflați din rândurile următoare care sunt efectele negative pe care înfometarea le aduce organismului nostru și cum putem să slăbim fără să ne înfometăm.

Pentru unele persoane, kilogramele în plus reprezintă o adevărată luptă care necesită măsuri drastice. Multe persoane, din dorința de a da cât mai repede jos kilogramele în plus apelează la soluții drastice, care le pot pune în pericol sănătatea. Printre acestea se numără și înfometarea, care nu numai că ne pune în pericol sănătatea, dar nici nu ne face să ajungem la rezultatul dorit.

În cadrul unui interviu realizat pe canalul de YouTube „ WOWnews ”, nutriționistul Sonia Burtic a oferit mai multe detalii despre cum și cât trebuie să mâncăm pentru a avea un corp de invidiat, despre cum nu trebuie să ne înfometăm, dar și despre alimentele care nu ar trebui să lipsească din regimul nostru.

Cât de dăunătoare este înfometarea pentru organismul nostru?

Citește și: Cum să combinăm corect alimentele pentru o digestie sănătoasă

Este bună sau nu înfometarea?

Conform specialistului în domeniu, înfometarea nu reprezintă o modalitate sigură și sănătoasă pentru persoanele care vor să scape de kilogramele în plus.

 „ Înfometare nu reprezintă normalitate. Suntem lăsați de Dumnezeu pentru a ne hrăni cu absolut orice ne-a lăsat.

Trebuie să transformăm mâncarea într-un aliat. Să fii sănătos și să mănânci normal. Aceasta ar trebui să fie normalitatea .”, spune specialistul în domeniu.

De asemenea, multe persoane care aleg să mănânce o singură masă pe zi, au tendința ca atunci să mănânce cât pentru toată ziua, iar acest lucru duce la o creștere în greutate, iar efectele sunt contrat cele neașteptate.

Din lipsă de timp, uităm de noi.

Ajung să nu mănânc toată ziua, iar seara mănânc mâncare procesată sau fast-food. Dacă de mâine începem să mâncăm de trei ori pe zi, nu vei mai ajunge la supraalimentare. Seara este normal să ți se facă foame. O să mănânci, dar nu la fel de mult ca și cum nu ai fi mâncat toată ziua
.”, explică specialistul în domeniu.

Potrivit specialistului în domeniu, persoanele care adoptă înfometarea ca un stil de viață vor întâmpina probleme de sănătate la nivelul pancreasului, care în timp vor duce la diabet zaharat.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Există foarte multe efecte adverse care se produc. Nu le vei vedea acum, însă dacă practici acest stil mult timp, la un moment dat vor începe să apară repercursiunile, care vor fi grave. În timp afectează pancreasul deoarece există un exces alimentar cu un post alimentar, care solicită celulele pancreasului .”, spune specialistul în domeniu.

Cum putem să câștigăm lupta cu kilogramele fără să ne înfometăm

Citește și: Capcane pentru siluetă! Reguli simple pentru a nu te îngrășa în post!

Este bună sau nu înfometarea?

Cel mai important lucru de care trebuie să ținem cont atunci când vrem să pierdem în greutate este stilul de viață pe care îl avem.

Astfel, important nu este să nu mâncăm dulciuri sau carbohidrați, ci cum, când și în ce cantități consumăm alimentele respective.

Este știință pură. Trebuie să mănânci mai puțin decât are nevoie corpul tău. Trebuie să o iei treptat. 7000 de calorii nu înseamnă foarte multă mâncare pentru că poate să fie mâncare puțină, dar extrem de calorică .”, explică specialistul în domeniu.

De asemenea, scopul nostru ar trebui să fie sănătatea și starea noastră de bine, nu cifrele de pe cântar.

Cântarul diferă și dacă nu te-ai odihnit corect într-o noapte. Frumusețea și starea de bine este relativă și diferă de la persoană la persoană .”, spune specialistul în domeniu.  

Principiile unei vieți sănătoase

Citește și: Ce este intermitent fasting și cât de bun este pentru organism. „La bază este așa-numitul proces de autofagie!”

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Principiile unei vieți sănătoase

Potrivit specialistului în domeniu, nu există un aliment bun și un aliment rău pentru silueta noastră. Important este cum folosim alimentele respective.

Cartofii prăjiți, normal că sunt răi, dar cartofii făcuți la cuptor nu sunt răi. Dacă vei mânca și o felie de pâine, dacă vei mânca și 4-5 cartofi ca garnitură, nu se va întâmpla nimic. Dacă nu ai intoleranță la gluten sau lactoză, nu ai de ce să nu mănânci normal. Nu trebuie să mâncăm mult dimineața, poți să mănânci un iaurt, un corn, dar să mănânci ceva. Nu m-aș feri atât de tare de dulciuri. Nu se întâmplă nimic dacă mănânci odată sau de două ori pe săptămână o prăjitură. Ceea ce îi sfătuiesc pe pacienții mei este să facă un ritual din această chestie. Savurați acea înghețată, savurați acea prăjitură. Dacă vei aprecia, îți va fi suficient, nu e nevoie să exagerezi .”, spune specialistul în domeniu.

Totodată, specialistul în nutriție ne recomandă să ne ferim de sucurile din comerț și de alimentele procesate.

Mai bine ne preparăm noi acasă un suc proaspăt, un ceai. Dacă chiar simți nevoia de ceva carbogazos, bea un pahar de apă minerală, nu se întâmplă absolut nimic .”, explică specialistul în domeniu.

Totodată, atunci când dorim să achiziționăm un aliment, trebuie să citim cu atenție eticheta pentru a urmări care sunt ingredientele folosite în compoziția sa.

Este foarte important să citiți eticheta și să vedeți dacă există zahăr procesat adăugat în componența produselor. Zahărul procesat reprezintă un drog .”, spune specialistul în domeniu.  



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce înseamnă dieta fără sport. „Lucrurile se fac pe rând”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Nur Fettahoğlu, care dă viață personajului Özge în serialul Inimă rebelă, pasiune nebănuită! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță dincolo de platourile de filmare

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies