Este oficial! Românii nu vor mai primi acești bani pe viitor! Care a fost anunțul făcut de Guvern

Este oficial! Românii nu vor mai primi acești bani pe viitor!
Este oficial! Românii nu vor mai primi acești bani pe viitor!

Ordonanța de Urgență a Guvernului a fost publicată în Monitorul Oficial! Ce sume de bani nu vor mai primi de acum românii?

Este decizia momentului! Guvernul a anunțat că românii nu vor mai primi acești bani. Ordonanța de Urgență a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Citeste si: Bani de la stat pentru femeile însărcinate! Ce trebuie să faci pentru a beneficia de aceste sume

Este oficial! Românii nu vor mai primi acești bani pe viitor!
Este oficial! Românii nu vor mai primi acești bani pe viitor![Sursa foto: PixaBay]

S-a desființat oficial! Românii nu vor mai primi acești bani

Oficialii au anunțat, în urmă cu scurt timp, că loteria bonurilor fiscale, care constă în extragerea de numere în vederea acordării de premii în bani, a fost desființată. Până acum, sumele se ofereau persoanelor fizice rezidente și nerezidente în România, deținătoare de bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii la noi în țară.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ca urmarea a publicării în Monitorul Oficial a ordonanței de urgență 85/2022, loteria bonurilor fiscale a fost desființată. Actul normativ arată că aceasta nu mai reprezintă o metodă eficientă de combatere a evaziunii fiscale. De asemenea, un proiect de ordonanță aflat în dezbatere la Ministerul Finanțelor arată faptul că loteria bonurilor ar cheltui în mod nejustificat bani de la stat și, mai mult decât atât, nu își mai îndeplinește scopul pentru care a fost creată.

„Având în vedere faptul că, față de condițiile existente la data la care a fost reglementată organizarea Loteriei bonurilor fiscale, în prezent, operatorii economici din România sunt dotați cu aparate de marcat electronice fiscale, care au fost, în cea mai mare parte, conectate la sistemul informatic al ANAF și transmit zilnic informații privind încasările realizate de comercianți, ceea ce permite administrației fiscale să identifice situațiile de neconformare și, totodată, selectarea eficientă a contribuabililor în vederea efectuării de controale operative în scopul combaterii evaziunii fiscale, ținând cont că, prin raportare la noile realități și metode de control specifice

digitalizării”
, se arată în documentul oficial.

Citeste si: Românii și-ar putea amâna plata ratelor la bănci! Anunțul făcut de Ministerul Finanțelor

Este oficial! Românii nu vor mai primi acești bani pe viitor!
Este oficial! Românii nu vor mai primi acești bani pe viitor![Sursa foto: Freepik.com]

Loteria bonurilor fiscale a fost suspendată în perioada pandemiei

Proiectul de ordonanță a arătat, în dezbaterea de la Ministerul Finanțelor, că loteria bonurilor fiscale nu mai este, sub nicio formă, o metodă bună pentru a combate evaziunea fiscală.

„Loteria bonurilor fiscale nu mai reprezintă o metodă eficientă de combatere a evaziunii fiscale, ținând seama și de faptul că nepromovarea prezentului act normativ ar avea consecințe negative în sensul că ar conduce la cheltuirea nejustificată a resurselor bugetare necesare pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, tocmai într-o conjunctură economică și politică ce reclamă administrarea prudentă a resurselor bugetare”, se arata în OUG.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cresc salariile începând cu iulie 2022. Ce decizie a luat Guvernul și care este anunțul premierului Nicolae Ciucă

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

Proteste la carburant în mai multe orașe din țară! Metoda inedită folosită într-un oraş: „Eu am băgat de doi lei"

Adevăratul motiv pentru care îndrăgita actriță Su Burcu Yazgı Coşkun a părăsit distribuția serialului “Totul pentru familia mea”, în care a jucat rolul Asiye! Și-a dorit să se retragă sau totul s-a petrecut conform scenariului?

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies