Este sezonul racelilor si gripelor. Uite cum poti sa te protejezi impotriva lor

Este sezonul racelilor si gripelor. Uite cum poti sa te protejezi impotriva lor
Este sezonul racelilor si gripelor. Uite cum poti sa te protejezi impotriva lor

Trebuie sa actionezi rapid impotriva recelii si gripei.

Oamenii de stiinta de la University of Arizona au descoperit ca atunci cand cineva este bolnav intr-un birou, in doar 4 ore poate contamina cu virusul infectios suprafetele cu care vine in contact (manere,cafetiera,copiatorul, usa frigiderului). Avand in vedere ca sezonul gripelor a inceput, iata cateva sfaturi impotriva microbilor care pot provoca tuse, febra si dureri.

Bea ceai – bea ceai negru sau verde cu lamaie si miere.

Consumul de ceai stimuleaza cilii-foliculii de par din nas care ajuta la eliminarea germenilor eficient. Lamaia subtiaza mucusul, iar mierea are proprietati antibacteriene.

Consuma proteine – cercetarile arata ca dietele sarace in proteine epuizeaza sistemul imunitar. Asigura-te ca mananci alimente bogate in proteine pe tot parcursul zilei, in special peste,oua si iaurt.

Fa sport, dar ai grija – la sala de sport nu te aseza direct pe saltea sau banca, pune un prosop curat.

Orice echipament pe care trebuie sa-l atingi cum ar fi greutatile sau ghidonul bicicletei trebuie sters mai intai cu servetele antibacteriene. Fa multa miscare, prin transpiratie elimini toxinele si microbii din organism.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Igienizeaza spatiul de la birou – curata cu un dezinfectant tot ce este atins de alti colegi, cum ar fi: cuptorul cu microunde, chei, fax, clanta usii, butoanele de la lift, cotierele de la scaun.

Fa aceasta igienizare cel putin o data pe satptamana, chiar daca pare curat. E doar igiena de baza, virusii pot trai pe suprafete pana la 48 de ore. Daca nu ai un dezinfectant clasic, poti sa folosesti putina vodka. Continutul mare de alcool al acestei bauturi o face un bun dezifectant.

Nu sta aproape de persoanele care tusesc sau stranuta – prin respiratie, tuse sau stranut zona care se contamineaza este intre 6 si 10 metri, dincolo de aceasta distanta esti in siguranta.

Incearca deci sa pastrezi aceasta distanta fata de o persoana bolnava.

Bea multe lichide – bea multa apa pentru a elimina toxinele prin intermediul sistemului limfatic. In timpul sezonului rece este bine sa bei cat mai multe sucuri de legume si fructe. Foloseste: varza, broccoli, mere, rucola, patrunjel, castravete, morcovi, sfecla, lamaie si menta.

Fa masaj – este recomandat ca o data pe luna sa faci masaj pentru a intensifica circulatia, care stimuleaza hranirea celulelor cu mai mult oxigen si sange.

De asemenea, masajul te relaxeaza si un organism mai putin stresat este mai robust.

Dormi suficient- cercetarile arata ca avem nevoie de sapte-opt ore de somn pentru a ne mari imunitatea. Somnul este apararea cea mai de  incredere impotriva infectiei.

Nu consuma alcool – interfereaza cu calitatea somnului.

Sursa: www.health.com



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies