Gabriela Cristea a explicat în mediul online rețeta sa de legume la cuptor.
Gabriela Cristea postează adesea pe pagina sa de Facebook diferite rețete. Vedeta pregătește mereu cele mai gustoase preparate pentru familia sa. De data aceasta, însă, după multe rețete în care a pregătit carne, vedeta a încercat și o rețetă de post, perfectă pentru această perioadă.
„ În ultima vreme am mâncat carne în toate felurile. Mie mi s-a cam luat de carne și astăzi mâncăm de post. O să pun niște legume într-o tavă la cuptor și o să iasă o nebunie. ”, a spus Gabriela Cristea pe Facebook.
Rețeta de legume la cuptor a Gabrielei Cristea
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- 4 vinete;
- 2 cepe;
- usturoi;
- 2 cartofi;
- roșii;
- sare;
- boia dulce;
- boia iute;
- salvie;
- cimbru;
- ulei
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul foarte simplu, iar, potrivit spuselor sale, rezultatul este unul de-a dreptul delicios.
„ Vinetele le-am spălat și le tai pe din două, pe lung. Le dau cu sare pentru că vreau să transpire și le dau la o parte. Mai am ceapă, pe care o tai în 4. Am usturoiul, pe care îl coc așa: îi tai doar partea asta cu rădăcină și îl pun cu totul să se coacă în tavă. O să fie o nebunie! Este foarte bun usturoiul copt. Cartofii îi tai în 4, pe lung. De asemenea, mai am un ciorchine de roșii, pe care o să-l pun în colț. Între timp, mi-au transpirat vinetele, pe care le șterg cu hârtia și o să le pun în tavă. La sfârșit trebuie să dăm și gust și punem niște sare. O să mai pun și niște boia dulce, mai ales pe cartofi și pe ceapă. Punem și puțin de boia iute. Am niște salvie, pe care vreau să o pun. Salvie uscată, cimbru. Singurul lucru pe care mai trebuie să îl punem este uleiul. Trebuie să stropim peste tot ca să se prăjească frumos legumele noastre. Totul merge la cuptor la 200 de grade. Nu punem apă deloc în tavă. 40 de minute le-am copt. Senzație! Puteți să scoateți toată crema asta de usturoi și să o puneți pe pâine. Este un deliciu. O mâncare de post rapid făcută !”, a spus Gabriela Cristea pe Facebook.