Află din rândurile următoare cum să prepari desertul de prune deshidratate umplute cu miez de nucă și cremă de smântână a Cristinei Șișcanu.
Cristina Șișcanu a declarat în repetate rânduri că nu are suficient timp pentru a petrece ore în bucătărie și a găti.
„ Facem desert de prune umplute cu miez de nucă. Un desert interesant și relativ sănătos. ”, a spus Cristina Șișcanu pe Facebook.
Rețeta de prune deshidratate umplute cu miez de nucă și cremă de smântână
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- prune;
- miez de nucă;
- zahăr vanilat;
- smântână;
- zahăr.
Mod de preparare:
Cristina Șișcanu a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul extrem de simplu, iar, potrivit spuselor sale, rezultatul este de-a dreptul delicios.
„ Spălăm mai întâi prunele, apoi le opărim puțin. Le-am scos la geam să se răcorească un pic. Miezul de nucă îl punem pe o tigaie, să îl pârjolim un pic. Ne apucăm de umplut prunele uscate. Dacă este prea mare miezul, în umplem. O să le punem pe un platou să le aranjăm frumos .”, a explicat Cristina Șișcanu.
După ce a umplut prunele cu miezul de nucă, vedeta a pregătit crema de smântână, pe care a pus-o pe deasupra.
„Pentru cremă punem smântână. Eu aleg smântână puțin grasă. Cu cât e mai grasă, cu atât e mai bună, dar îngrașă mai mult. Punem zahăr vanilat și zahăr normal. După gust punem zahăr. Am pus 3 linguri mari de zahăr și un pliculeț de zahăr vanilat și 400 de grame de smântână. Mixăm bine, bine. Crema este foarte bună ca și consistență. Începem să punem peste prunele umplute. Este un desert rapid, ușor de făcut și gustos. Prunele sunt foarte bune, reglează tranzitul .”, a spus soția lui Mădălin Ionescu.