Este un mit faptul că te simți atrasă de același tip de persoană?

Este un mit faptul că te simți atrasă de același tip de persoană?
Este un mit faptul că te simți atrasă de același tip de persoană?

Deși cu toții avem anumite caracteristici fizice care determină o persoană să fie mai atractivă în ochii noștri, aceste atribute pot varia, iar părerile noastre se pot schimba foarte rapid. Se spune că gusturile nu se dscută și că toți oamenii au un anumit tipar care le captează privirea, dar haideți să vedem dacă este adevărat sau fals.

Psihologii specializați în comportamentul uman, credeau că genetica determină o persoană ca fiind atractivă sau nu. Astfel, indiferent de statut, elementele pe care doi oameni le au în comun și aparențele fizice, ADN-ul fiecăruia ar fi decisiv în alegerea unui partener de viață. Astfel, inconștient avem tendința de a căuta în oameni lucrurile pe care și noi le avem, fie că e vorba de gesturi, obiceiuri sau moduri de gândire și că avem un gen de persoană care ne place cel mai mult.

Cercetările recentă demonstrează faptul că schimbarea tipologiei acestei persoane ideale, nu este un proces atât de lent pe cât se credea ci, din contră, se poate produce extrem de repede.

Citeste si: Poate fi sexul un punct de plecare pentru o relație? Este foarte important ca un bărbat să știe ce așteptări ai de la el!

Trend-urile de pe internet pot schimba cu ușurință percepția oamenilor asupra idealului pe care îl au

Cercetătorii francezi sunt de părere că internetul este unul din factorii care poate altera și modifica percepția fiecărei persoane asupra frumuseții și asupra caracteristicilor fizice pe care le considerăm atractive la o altă persoană. Una dintre sugestii a fost barba: cercetătorii au explicat că pe măsură ce vedem mai mulți bărbați cu barbă, judecata frumuseții se poate schimba, iar bărboșii ne pot părea mult mai arătoși.

Este un mit faptul că te simți atrasă de același tip de persoană?
Este un mit faptul că te simți atrasă de același tip de persoană?

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Cum să faci cumpărături inteligent, la reduceri!!! Tips & tricks!

Un alt exemplu poate fi constituit de tatuaje, care în prima decadă a secolului XXI, erau percepute într-o manieră negativă: în Franța anului 2010 doar 8% din populație avea cel puțin un tatuaj, în timp ce în 2016 proporția a crescut la 14% și în 2018 procentul era de 18%.

Dacă acum zece ani femeile vedeau tatuajele ca pe un semnal de alarmă la adresa unui posibil pretendent, acum majoriatea persoanelor de sex feminin participante la sondaj, au votat că bărbații cu tatuaje sunt sexy.

Este un mit faptul că te simți atrasă de același tip de persoană?
Este un mit faptul că te simți atrasă de același tip de persoană?

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Frumusțea este o simplă percepție schimbătoare și influențabilă

Nathalie Lazaric, directorul Centrului Național de Cercetare Științifică din Franța a explicat pe larg acest subiect, meționând faptul că, în general, ceea ce noi considerăm frumos este influențat de copilăria avut-o și părerile persoanelor cu care ne înconjurăm. „Reprezentările noastre ale frumuseții sunt niște construcții, iar percepția noastră este deturnată de mai multe elemente. Avem niște perspective cognitive, numite perspective de ancorare.

Percepția noastră despre frumusețt este legată de harta noastră mentală: ce s-a întâmplat pe parcursul vieții mele de-mi plac persoanele blonde (spre exemplu)? Iar ceea ce noi percepem drept „frumos” este, de multe ori, legat de copilăria noastră,” explică Nathalie.

Citeste si: Machiaj perfect, rapid, și trucuri pentru rezistență. Dacă faci asta, vei arăta ca „scoasă din cutie” toată ziua!

„Mai mult decât atât, cercul social ne influențează mult judecata.

Dacă anturajul meu îmi spune că ceva este frumos, voi ajunge să cred și eu că acel ceva este într-adevăr frumos. Vrem să trăim în normă și o parte dintre noi va adera la opinia majoritară. Asta se cheamă perspectiva de conformitate”, adaugă Nathalie Lazaric.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Poate fi sexul un punct de plecare pentru o relație? Este foarte important ca un bărbat să știe ce așteptări ai de la el!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies