Ești anxioasă când te trezești? Moduri de a reduce stresul de dimineața, pentru a începe ziua cu dreptul!

Ești anxioasă când te trezești? Moduri de a reduce stresul de dimineața, pentru a începe ziua cu dreptul!
Ești anxioasă când te trezești? Moduri de a reduce stresul de dimineața, pentru a începe ziua cu dreptul!

Putini oameni sunt constienti de acest concept, respectiv au auzit de anxietatea de dimineata si nu realizeaza de felul in care le afecteaza ziua.

Ești anxioasă când te trezești? Moduri de a reduce stresul de dimineața, pentru a începe ziua cu dreptul! Putini oameni sunt constienti de acest concept, respectiv au auzit de anxietatea de dimineata si nu realizeaza de felul in care le afecteaza ziua. Este perfect normal pentru orice persoana sa se trezeasca cu anxietate intr-o zi care este speciala intr-un anumit mod sau o zi care este considerata a fi grea, dar daca in fiecare dimineata esti agitata, iti bate inima tare sau iti transpira palmele, este foarte posibil sa suferi de anxietate matinala.

Vom povesti in cele ce urmeaza de motivele pentru care anxietatea matinala apare, dar si cateva sfaturi pentru a reduce considerabil stresul si a iti incepe ziua intr-un mod cat mai placut.

Ești anxioasă când te trezești? Moduri de a reduce stresul de dimineața, pentru a începe ziua cu dreptul!
Ești anxioasă când te trezești? Moduri de a reduce stresul de dimineața, pentru a începe ziua cu dreptul![Sursa foto: PixaBay]

Ce este anxietatea matinala?

Anxietatea este o reactie naturala la stres si la ingrijorare. aceasta poate aparea in orice moment al zile si nu este neobisnuit ca ea sa inceapa de la prima ora a diminetii, cand corpul nostru produce cel mai mult cortizol, un hormon al stresului.

Anxietatea se manifesta prin simptome precum:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

  • Dureri de stomac
  • Greata
  • Durere de cap
  • Senzatie de slabiciune sau de oboseala
  • Respiratie scurta sau senzatia ca nu mai poti respira regulat
  • Batai accelerate ale inimii
  • Transpiratie rece, tremur

De obicei, „anxietatea de dimineata” se estompeaza pe masura ce ziua progreseaza, insa daca observi

ca aceste senzatii continua si pe parcursul zilei, este probabil sa ai de-a face cu o tulburarea de anxietate generalizata.

Citeste si: Alimente care te ajuta sa dormi mai bine!

Cum reduci anxietatea de dimineata

Exista cateva strategii pe care poti sa le urmezi pentru a ameliora simptomele anxietatii de dimineata si pentru a preveni aceste stari pe viitor.

Avem pentru tine cateva idei.

Fa un exercitiu de respiratie

Cand te trezesti de dimineata, incearca sa respiri 2 secunde, sa iti tii respiratia 4 secunde si apoi sa expiri incet timp de 8 secunde. Repeta aceasta rutina de respiratie de cateva ori si te va ajuta sa te relaxezi.

Activeaza-ti simturile intr-o practica de recunostinta

Racunostinta are un efect pozitiv asupra variabilitatii ritmului cardiac, acesta fiind corelatt cu rzilienta si capacitatea de adaptare.

Tot ce trebuie sa faci este sa iti calmezi gandurile care te ingrijoreaza dimineata si sa te concentrezi pe cateva aspecte ale vietii tale pentru care esti recunoscatoare.

Fa miscare

Exercitiile fizice au un impact foarte mare in reducerea anxietatii, acest aspect contribuind la sanatatea noastra generala.

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies