Bogate in vitamina A, B2, B6, B12, D, E şi acid folic, nucile conţin din belşug şi o serie de minerale necesare menţinerii sanataţii organismului, precum mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc şi seleniu.
De asemenea, mai conţin acizi graşi omega 3 şi omega 6, acizi graşi mononesaturaţi, acid linoleic şi alfa linoleic, substanţe antioxidante, nutrienţi cu efect de enzime şi substanţe anticancerigene.
Stimuleaza memoria
Nucile contin lecitina, o substanta care stimuleaza memoria si puterea de concentrare. Aşadar, consumul lor este recomandat tuturor celor care trec prin perioade de efort intelectual intens, cum ar fi examenele sau efectuarea unor rapoarte şi proiecte la locul de munca.
Alunga insomniile
Prin continutul lor ridicat de melatonina, nucile alunga insomniile, fiind recomandate tuturor celor ce au probleme cu somnul.
Combat depresia
Depresia este una dintre afectiunile cel mai des intanite in prezent, la persoane din ce in ce mai tinere. Studiile arata ca alimentele bogate in acizi grasi esentiali, cum sunt si nucile, contribuie la alungarea depresiei si la dobandirea unei stari de calm.
Fortifica si ajuta la regenerarea parului
Nucile sunt un aliat de incredere al frumusetii parului. Un consum regulat de nuci va furniza organismului doua dintre cele mai importante minerale pentru par: fier si zinc. Aceste substante fortifica firele de par si contribuie la regenerarea rapida a podoabei capilare. De asemenea, nucile au in continutul lor vitamina E, care ajuta parul sa straluceasca si sa aiba un aspect sanatos.
Previn bolile cardiovasculare
Nucile contribuie din plin la prevenirea bolilor cardiovasculare, iar meritul revine din nou acizilor grasi esentiali omega 3, care scad nivelul de colesterol rau si previn infundarea arterelor. in plus, nucile imbunatatesc circulatia sangelui.
Previn imbatranirea prematura a pielii
Razele puternice ale soarelui, radicalii liberi, vantul, umezeala, aerul uscat, frigul, toti acesti factori grabesc imbatranirea pielii, dar cercetatorii arata ca o mana de nuci pe zi poate amana semnele imbatranirii premature, datorita continutului ridicat de antioxidanti. Substantele antioxidante formeaza un scut impotriva factorilor nocivi, protejand celulele si prelungindu-le viata.
Previn cancerul
Tot datorita antioxidantilor, nucile sunt recunoscute pentru efectul lor anticancer. Substantele benefice ajuta organismul sa se regenereze, impiedica imbolnavirea celulelor si previn dezvoltarea tumorilor canceroase.
Ideale in curele de slabire
Nucile contin fibre alimentare si proteine, adica substante nutritive care potolesc rapid foamea si confera senzatie indelungata de satietate.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Sursa: dcnews.ro