Esti fan al verdeturilor? Iata care au cei mai multi nutrienti

Esti fan al verdeturilor? Iata care au cei mai multi nutrienti
Esti fan al verdeturilor? Iata care au cei mai multi nutrienti

Spanacul este in topul verdeturilor atunci cand vine vorba despre cantitatea si numarul nutrientilor pe care-i contine. Dar asta stie toata lumea! Uite ce alte verdeturi sunt in top.

 

Cercetatorii de la Universitatea William Patterson din New Jersey au analizat mai multe tipuri de produse din punctul de vedere al 17 nutrienti vitali: potasiu, fibre, proteine, calciu, fier, tiamina, riboflavina, niacina, acid folic, zinc, si vitaminele A, B6, B12, C, D, E, si K.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Apoi, acestea au fost clasate in functie de densitatea nutrientilor in fiecare planta.

Iata clasamentul:

  1. Nasturel (untisor)
  2. Varza chinezeasca
  3. Sfecla verde
  4. Spanacul
  5. Frunza de salata
  6. Varza
  7. Andive
  8. Napi
  9. Frunza de papadie
  10. Salata verde Iceberg

Hetaher Mangieri, un celebru nutritionist din Pittsburg, spune ca acest clasament nu spune totul despre verdeturi. Chiar daca multe verdeturi sunt sarace in calorii, comparativ cu celelalte alimente, ele unele nu ofera nici prea multi alti nutrietii de care organismul are atat de multa nevoie.

In general Mangieri spune ca ar trebui sa alegi “verdele” care iti place. "Frunzele care au culoarea verde inchis sunt pline de nutrienti, dar in loc sa includeti in alimentatie un singur fel, incercati sa le combinati. Cea mai buna parte a acestor alimente este ca pot fi mancati impreuna fara nici o problema”



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Horoscop 29 septembrie 2024. O zodie are mai mult curaj

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Rețea de escroci destructurată în Spania! Femei păcălite cu sute de mii de euro de bărbați care se pretindeau că sunt Brad Pitt

VIDEO Rebecca, în lacrimi după discuția cu Antoni. Patrick, Bianca și Julia încearcă să o liniștească. „Pentru mama, că ea nu merită toate astea.”

Povestea impresionantă a meșterului cioplitor care dă viață lemnului! Tradiția și credința se împletesc în atelierul sculptorului Ion Rodoș 

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies