Ești fan nucă și caramel? Avem o prăjitură excelentă!

Ești fan nucă și caramel? Avem o prăjitură excelentă!
Ești fan nucă și caramel? Avem o prăjitură excelentă!

Iți prezentăm astăzi o rețetă absolut fabuloasă de prăjitură cu nucă și caramel, care garantat iți vă încânta papilele gustative. Este în același timp foarte simplu de preparat și nu necesită din partea ta să petreci mult timp în bucătărie.

Ești fan nucă și caramel? Avem o prăjitură excelentă! Iți prezentăm astăzi o rețetă absolut fabuloasă de prăjitură cu nucă și caramel, care garantat iți vă încânta papilele gustative. Este în același timp foarte simplu de preparat și nu necesită din partea ta să petreci mult timp în bucătărie.

Ești fan nucă și caramel? Avem o prăjitură excelentă!
Ești fan nucă și caramel? Avem o prăjitură excelentă!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti prăjitura cu nucă și caramel

Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente: o cană de lapte, o cană de ulei, o linguriță de praf de copt, două căni de zahar, 3 căni de faină, 6 linguri de caramel lichid, 6 ouă. Mai ai nevoie și de următoarele ingrediente pentru a pregăti glazura: o lingură de unt, o jumătate de cană de zahăr, o jumătate de cană de nuci tocate, o cană de lapte.

Citeste si: Cum să faci o prăjitură delicioasă, care nu necesită coacere. Avem cea mai bună rețetă!

Cum să pregătești prăjitura cu nucă și caramel

Dificultatea de preparare a acestei rețete este una ușoară. Timpul de preparare este de 60 de minute. Din ingredientele mai sus menționate se pot pregăti 8 porții. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să bati albușurile până obții o spumă consistentă.

Ulterior trebuie să incorporezi gălbenușurile și zahărul, amestecând încet. După ce ai obținut o cremă de consistență omogenă, adaugă caramelul, laptele și uleiul, iar la final făina și praful de copt. Amestecă toate aceste ingrediente care vor rezulta în blatul prăjiturii, bogat în caramel. Pregătește o tavă de tort pe care să o ungi cu puțin unt și toarnă compoziția. Pune tava la copt timp de 60 de minute la o temperatură de 180 de grade Celsius.
Ca să testezi dacă blatul este gata copt, înțeapă cu un pai, până ce paiul iese curat și uscat. În timp ce prăjitura este la copt, pregătim glazura. Pune zaharul pe foc într-o cratiță și amestecă-l până ce se caramelizează. Adaugă treptat laptele, untul și nucile tocate. Lasă compoziția la foc mic și amestecă constant, până ce prinde o consistență groasă. Lasă glazura la răcit câteva minute și toarnă apoi peste prăjitură.
Poftă bună!      



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce spune Georgiana Lobonț despre momentele de cumpănă din familie și gestionarea lor. „Nu vedem doar roz! Sunt unele lucruri care trebuie ținute acasă!”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies