Ești fan nucă și caramel? Avem o prăjitură excelentă!
Anamaria Vasile19 noiembrie 2020Actualizat: 28 noiembrie 2020, 19:55
Iți prezentăm astăzi o rețetă absolut fabuloasă de prăjitură cu nucă și caramel, care garantat iți vă încânta papilele gustative. Este în același timp foarte simplu de preparat și nu necesită din partea ta să petreci mult timp în bucătărie.
Ești fan nucă și caramel? Avem o prăjitură excelentă! Iți prezentăm astăzi o rețetă absolut fabuloasă de prăjitură cu nucă și caramel, care garantat iți vă încânta papilele gustative. Este în același timp foarte simplu de preparat și nu necesită din partea ta să petreci mult timp în bucătărie.
Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti prăjitura cu nucă și caramel
Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente: o cană de lapte, o cană de ulei, o linguriță de praf de copt, două căni de zahar, 3 căni de faină, 6 linguri de caramel lichid, 6 ouă.
Mai ai nevoie și de următoarele ingrediente pentru a pregăti glazura: o lingură de unt, o jumătate de cană de zahăr, o jumătate de cană de nuci tocate, o cană de lapte.
Dificultatea de preparare a acestei rețete este una ușoară.
Timpul de preparare este de 60 de minute. Din ingredientele mai sus menționate se pot pregăti 8 porții. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să bati albușurile până obții o spumă consistentă. Ulterior trebuie să incorporezi gălbenușurile și zahărul, amestecând încet. După ce ai obținut o cremă de consistență omogenă, adaugă caramelul, laptele și uleiul, iar la final făina și praful de copt. Amestecă toate aceste ingrediente care vor rezulta în blatul prăjiturii, bogat în caramel.
Pregătește o tavă de tort pe care să o ungi cu puțin unt și toarnă compoziția. Pune tava la copt timp de 60 de minute la o temperatură de 180 de grade Celsius. Ca să testezi dacă blatul este gata copt, înțeapă cu un pai, până ce paiul iese curat și uscat. În timp ce prăjitura este la copt, pregătim glazura. Pune zaharul pe foc într-o cratiță și amestecă-l până ce se caramelizează. Adaugă treptat laptele, untul și nucile tocate. Lasă compoziția la foc mic și amestecă constant, până ce prinde o consistență groasă. Lasă glazura la răcit câteva minute și toarnă apoi peste prăjitură. Poftă bună!