Acest preparat picant este cremos, satios si absolut delicios! Radacinile de telina ofera supei o aroma fresh. Trebuie sa incerci acest fel de mancare vegan.
Ingrediente:
25 g de ulei de masline
O ceapa taiata marunt
Doi catei de usturoi pisati
10 g de cimbru
Doua radacini de telina dulce, taiate marunt
450 g de morcovi decojiti si feliati
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
1-2 ardei iuti, fara seminte, taiati marunt
1 l de apa
Sare si piper dupa gust
100 g de caju crud, inmuiat in 200-220 ml de apa,
Mod de preparare:
Intr-o oala marisoara, incalzeste uleiul de masline. Adauga ceapa si amesteca pana cand aceasta devine usor transparenta. Adauga apoi usturoiul, cimbrul si telina. Amesteca timp de 2 minute.
Adauga in oala si morcovii si ardeii iuti.
Pune apa si amesteca. Lasa preparatul sa fiarba la foc mediu pana cand morcovii sunt fierti.
Scurge nucile caju de apa. Pune-le intr-un blender cu 170 ml de apa si mixeaza pana cand obtii o pasta.
Dupa ce morcovii sunt fierti, ia oala de foc si lasa preparatul sa se raceasca. Apoi foloseste un blender pentru a-l mixa.
Adauga sare si piper si serveste in boluri de supa. Supa crema de morcovi se serveste cu crema de caju.
Sursa joythebaker.com