Iata care sunt alimentele de care trebuie sa te feresti in timpul sarcinii si care sunt efectele lor neplacute.
Branzeturile moi si laptele nepasteurizat pot determina aparitia Listeriozei. Aceasta afectiune poate produce imbolnavirea grava sau chiar moartea fatului deoarece are capacitatea de a traversa placenta.
Carnea cruda sau insuficient preparata termic ar putea fi o sursa de trichinella, salmonella, toxoplasmoza sau chiar E.coli. Gatirea corespunzatoare a carnii va distruge germenii si o va face sigura pentru a fi mancata in sarcina.
Ouale crude sau fierte moi sau orice alte alimente care contin oua crude, ar putea contine Salmonella, o bacterie care poate determina toxiinfectie alimentara cu varsaturi si diaree severa, dureri abdominale, cefalee si febra. Daca produsele sunt preparate termic nu trebuie sa va faceti griji.
Semintele de susan consumate in exces in primul trimestru excita musculatura uterina, cauzeaza contractii si duc la expulzarea ovulului fecundat, fiind provocat astfel un avort spontan.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro