Esti insarcinata? Uite ce trebuie sa mananci si ce sport sa faci ca sa nu te ingrasi!

Esti insarcinata? Uite ce trebuie sa mananci si ce sport sa faci ca sa nu te ingrasi!
Esti insarcinata? Uite ce trebuie sa mananci si ce sport sa faci ca sa nu te ingrasi!

O gravida trebuie sa consume alimente cat mai bogate nutritiv pentru a nu lua in greutate, dar si pentru a-si mentine energia la forme maxime.

 

Un specialist in nutritie explica exact care sunt vitaminele de care orice gravida are nevoie, dar si care sunt caloriile ce trebuie consumate zilnic.
"In timpul sarcinii, femeile insarcinate au nevoie de un aport energetic pentru a sustine modificarile de ordin metabolic ce intervin in aceasta perioada. Este cunoscut faptul ca rata metabolismului creste cu minim 15%. In primul trimestru necesarul caloric al femeii insarcinate este acelasi ca cel dinaintea sarcinii.
Incepand cu al doilea trimestru, necesarul creste cu aprox 350 kcal/zi, iar in ultimul cu inca 112 kcal/zi. In ceea ce priveste dieta femeii insarcinate, aceasta trebuie sa cuprinda toate principiile alimentare: proteine (carne slaba, peste, lactate), fibre (fructe, legume, orez brun), pseudocereale (hrisca, quinoa, amaranth), acid folic (legumele cu frunze verzi, cereale integrale, galbenus de ou, fasole verde, mazare, naut, linte), acizi grasi (consumul de 2-3 ori pe saptamana de peste cu continut scazut de mercur, de exemplu sardine, oua, seminte de in macinate sau bine hidratate, nuci, ficat de cod si suplimente cu ulei din ficat de cod).
Este recomandabil ca, pe langa sursele naturale de vitamine si minerale, gravida sa ia la recomandarea medicului si suplimente cu: fier, acid folic, zinc, magneziu, vitaminele C, grupa B-urilor (B6, B12), vitamina D, vitamina K" a explicat Valentin Vasile creator si cofondator LIMITLESS Total Body Makeover, master personal trainer, specialist nutritie sportiva pentru realitatea.net.
Citeste mai multe AICI.

Un specialist in nutritie explica exact care sunt vitaminele de care orice gravida are nevoie, dar si care sunt caloriile ce trebuie consumate zilnic.



" In timpul sarcinii, femeile insarcinate au nevoie de un aport energetic pentru a sustine modificarile de ordin metabolic ce intervin in aceasta perioada. Este cunoscut faptul ca rata metabolismului creste cu minim 15%. In primul trimestru necesarul caloric al femeii insarcinate este acelasi ca cel dinaintea sarcinii. Incepand cu al doilea trimestru, necesarul creste cu aprox 350 kcal/zi, iar in ultimul cu inca 112 kcal/zi. In ceea ce priveste dieta femeii insarcinate, aceasta trebuie sa cuprinda toate principiile alimentare: proteine (carne slaba, peste, lactate), fibre (fructe, legume, orez brun), pseudocereale (hrisca, quinoa, amaranth), acid folic (legumele cu
frunze verzi, cereale integrale, galbenus de ou, fasole verde, mazare, naut, linte), acizi grasi (consumul de 2-3 ori pe saptamana de peste cu continut scazut de mercur, de exemplu sardine, oua, seminte de in macinate sau bine hidratate, nuci, ficat de cod si suplimente cu ulei din ficat de cod). Este recomandabil ca, pe langa sursele naturale de vitamine si minerale, gravida sa ia la recomandarea medicului si suplimente cu: fier, acid folic, zinc, magneziu, vitaminele C, grupa B-urilor (B6, B12), vitamina D, vitamina K
" a explicat Valentin Vasile creator si cofondator LIMITLESS Total Body Makeover, master personal trainer,
specialist nutritie sportiva pentru realitatea.net.

Citeste mai multe AICI.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Sfatul zilei din 10 iulie 2024. O zodie se va întâlni cu o veche iubire

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies