Sursa excelenta de vitamine, minerale si proteine, aceste boabe, pe cât sunt de mici, pe atât sunt de puternice.
Desi, in general, majoritatea gospodinelor stiu ca mazarea este sanatoasa, putine sunt constiente care ii sunt principalele atu-uri.
Sursa bogata de vitamina K, vitamina responsabila de activarea calciului in organism, ajuta la intarirea oaselor. Totodata, contine si numeroase vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B9), rolul acestora fiind de a regla nivelul de carbohidrati, lipide si proteine din organism.
In plus, mazarea abunda de minerale, printre care se numara fierul, magneziul, potasiul, cuprul si sodiul, dar si de vitamina A si C, putând fi considerata o adevarata bomba de vitamine si minerale benefice organismului.
Cu un continut ridicat de antioxidanti, acid folic, vitamina A si C, mazarea, consumata frecvent, lupta in mod eficient impotriva radialilor liberi, reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, regleaza nivelul de colesterol din sânge si cel al tensiunii arteriale si previne tulburarile de ritm ale inimii.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro