Esti obsedata de perfectiune? Acest lucru poate avea efecte negative asupra ta! Uite cum poti invinge perfectionismul

Esti obsedata de perfectiune? Acest lucru poate avea efecte negative asupra ta! Uite cum poti invinge perfectionismul
Esti obsedata de perfectiune? Acest lucru poate avea efecte negative asupra ta! Uite cum poti invinge perfectionismul

Perfectionismul este un lucru bun atunci cand vrei sa obtii rezultate bune in tot ceea ce faci insa devine un obicei daunator atunci cand esti obsedata sa fii mai buna decat ceilalti sau chiar sa fii perfecta.

O astfel de atitudine poate avea efecte negative asupra ta. De fiecare data cand ai parte de un esec te vei invinovati iar stima de sine poate scadea dramatic. Daca ai observat semne ale perfectionismului in atitudinea ta trebuie sa faci ceva pentru a schimba lucrurile.

De ce vor oamenii sa fie perfecti? Este greu de explicat. Probabil vine din dorinta de a fi complimentati, laudati, placuti si de a demonstra ceva persoanelor din jurul nostru.

Uite cateva metode eficiente prin care poti invinge perfectionismul.

Focuseaza-te pe lucrurile cu adevarat importante.

Decide ce conteaza cu adevarat pentru tine si concentreaza-te asupra acestor aspecte. Multa lume pune pret pe aparente, bani si bunuri detinute, lucruri care nu reprezinta marile valori ale vietii. Uitam adesea de familie, relatie, moralitate si prietenie.

Nu te mai compara cu altii

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Cand ne straduim sa demonstram ceva ne comparam mereu cu

alte persoane care sunt mai frumoase sau au mai mult succes. Poate fi greu sa nu mai faci asta insa trebuie sa incerci. Nu incerca sa copiezi stilul si comportamentul nimanui doar pentru ca acea persoana este apreciata de cei din jur. Incearca sa vezi ce te face pe tine speciala si lucreaza in acea directie. Fii tu insuti si fii mandra de realizarile tale.

Fa sport

Exercitiile fizice te ajuta sa iti imbunatatesti starea de spirit.

De asemenea sportul este o metoda excelenta prin care poti lupta impotriva stresului si a anxietatii. Aceasta activitate iti ofera un sentiment de mandrie, necesar pentru a combate perfectionismul.

Mananca sanatos

Sanatatea este direct proportionala cu alimentele pe care le consumi. Include in dieta ta fructe, legume si alte alimente sanatoase care te pot ajuta sa invingi depresia.

Incearca yoga

Tot mai multe persoane aleg sa practice yoga in timpul liber pentru ca elibereaza mintea si imbunatateste starea de spirit.

Te ajuta de asemenea sa iti controlezi emotiile.

Invata sa comunici

Cand ai probleme incearca sa iti impartasesti gandurile cu cineva in care ai incredere. Intelegerea si suportul sunt foarte importante. Accepta parerile altora si incerca sa vezi lucrurile si din punctul lor de vedere.

Sursa en.amerikanki.com



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies