Daca te odihnesti suficient si cu toatea astea tot te simti obosita, uite la ce lucruri sa fii atenta pentru a depista cauza.
O afectiune tiroidiana- Multe persoane sufera de o afectiune a tiroidei fara sa stie. Asadar, daca starea de oboseala nu trece dupa o perioada de timp, cel mai bine este sa mergi la un control si sa-ti faci niste analize de sange pentru a depista nivelul hormonilor tiroidieni. Hipotiroidismul se manifesta adesea prin cresteri in greutate, caderea parului si senzatie de oboseala.
Depresie- Aceasta tulburare psihica poate afecta o persoana fara ca ea sa fie constienta de acest lucru.
O infectie urinara netratata- Daca ai o infectie pe care nu ai tratat-o la timp, este foarte probabil sa te confrunti cu stari de irascibilitate si oboseala. In cazul in care ai arsuri sau usturimi cand urinezi, mergi la doctor pentru a-ti face analizele de rutina.
Alergii sau intolerante alimentare- Starea de epuizare poate fi si o consecinta a faptului ca ai o alergie alimentara sau chiar o intoleranta (la gluten, la lactoza etc.). In astfel de situatii, apar inflamatii in organism, iar ca o reactie de aparare, corpul transmite diverse semnale sub diverse forme- mancarimi la nivelul pielii, balonare, dureri abdominale, greata sau oboseala.
Corpul tau asimileaza prea multa cafeina- Cu toate ca un consum constant de cafea iti da energie pentru intreaga zi, o cantitate prea mare de cofeina in organism are efectul contrar. Duce la oboseala, insomnie, stari de anxietate si oboseala.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro