Eticheta în jocul Golf - Aflați de ce aveți nevoie atunci când începeți să învățați jocul

Eticheta în jocul Golf - Aflați de ce aveți nevoie atunci când începeți să învățați jocul
Eticheta în jocul Golf - Aflați de ce aveți nevoie atunci când începeți să învățați jocul

Descriere: Consultați regulile de etichetă în golf: aflați cum să vă comportați pe terenul de golf și ce nu trebuie să faceți, iar în același timp este foarte importantă și vestimentația dumneavoastră.

Eticheta în jocul Golf - Aflați de ce aveți nevoie atunci când începeți să învățați jocul

Golful este un sport în care se pot regăsi participanți de toate vârstele. Cu toate acestea, înainte de a începe prima sesiune de antrenament, este important să cunoașteți regulile în vigoare și să alegeți o ținută adecvată. Acest lucru se datorează faptului că acest tip de activitate este guvernat de propriile reguli, care sunt descrise de o etichetă specială a jucătorilor de golf. Vă oferim sfaturi despre cum să vă comportați pe terenul de golf și care ar fi ținuta potrivită pentru femei și bărbați.

Eticheta de golf: cum să te comporți pe terenul de golf? Ce să nu faci?

De obicei, golful se joacă fără arbitru, așa că a fost necesar să se elaboreze reguli de etichetă care să se aplice fiecărui jucător. Acesta este și motivul pentru care acest sport este considerat extrem de elegant și reunește membri care respectă fiecare participant și publicul. Înainte de a începe prima sesiune de antrenament, trebuie să vă familiarizați cu regulile terenului și cu regulile generale ale jucătorilor de golf. Acestea pot fi găsite pe site-ul web al Uniunii poloneze de golf. De o importanță deosebită este:

● citirea regulilor înainte de a intra pe terenul de golf;

 

● aveți grijă de siguranța tuturor participanților și a publicului - asigurați-vă că toată lumea se află la distanța corectă înainte de a efectua așa-numitul swing (sweep);

 

● nu distrage atenția și nu întrerupe jocul - evitați să vorbiți tare, să comentați sau să faceți zgomot, în special în timpul pregătirii și jocului altcuiva;

 

● menținerea unui ritm de joc adecvat - nu accelerați jocul și nu îl întârziați prea mult. Toată lumea respectă timpul celorlalți jucători;

 

● îngrijirea suprafeței de joc - terenul de joc trebuie să fie lăsat în stare impecabilă după terminarea partidei.

 

● nu trebuie să se stea pe traiectoria de lovitură a unui alt jucător (mingea care este lovită) sau să se poziționeze astfel încât umbra noastră să cadă pe acea linie la impact. Acest lucru ar putea perturba percepția adversarului. În cest timp, jucătorii din întregul grup ar trebui să rămână pe putting green până când toti participanţii vor termina jocul.

 

Ținuta de golf adecvată - cum să te îmbraci pe terenul de golf în conformitate cu eticheta?

Eticheta golfului presupune, de asemenea, alegerea unei ținute adecvate pentru joc. Sunt aplicate reguli specifice cu privire la ceea ce nu poate fi purtat căt și ceea ce se va încadra în canonul strict stabilit al ținutelor de golf pentru femei și bărbați. Există chiar și mărci specializate în proiectarea de îmbrăcăminte de golf de înaltă calitate. Una dintre cele mai apreciate și importante este brandul

Chervo, cu sediul în Italia. Colecția include toate articolele vestimentare esențiale pentru bărbați și femei. Timp de 35 de ani, a devenit sinonim cu clasa, eleganța și confortul pe așa-numitul greenie. Caracteristice sunt tricourile polo ultra-confortabile și respirabile, pantalonii cu țesătură dreaptă și fustele și rochiile care se potrivesc cu eticheta de golf. Ce articole de îmbrăcăminte vor fi necesare în timpul jocului?

Ținuta de golf pentru femei

Ținuta de golf este o combinație de sport și eleganță, așa că este necesară o bluză cu guler. În cazul femeilor, se recomandă un tricou polo cu mânecă lungă sau scurtă (vara sunt permise și tricouri fără mâneci). Acestea pot fi găsite nu numai în colecția Chervo, ci și în: J Lindeberg, G/Fore sau la Ralph Lauren. Aceasta poate fi completată cu un pulover sau o vestă de golf. De asemenea, femeile optează cel mai probabil pentru fuste sau rochii de golf sau, alternativ, pentru pantaloni croiți din țesături de înaltă calitate. De obicei, sunt lungi, dar se acceptă și cei scurți, până la genunchi.

 

Încălțămintea de golf pentru femei este, de asemenea, deosebit de importantă și trebuie să asigure o poziție stabilă și să prevină alunecarea pe iarbă. Astfel, se aleg pantofii clasici de golf cu crampoane (așa-numitele spițe) plasate în talpă. Verificați dacă un anumit club este obligat să aleagă crampoane moi (soft spikes), în care vă puteți plimba și prin restaurant sau bar.

Accesoriile pot include, de asemenea, o cască, o pălărie de paie sau un parasolar. În plus, se poartă o mănușă de golf: o mănușă stângă pentru dreptaci și o mănușă dreaptă pentru stângaci.

Ținuta de golf pentru bărbați

Îmbrăcămintea masculină include, de asemenea, o cămașă polo (cu guler obligatoriu) cu mâneci lungi sau scurte, eventual completată de un pulover sau o vestă de golf. Pantalonii trebuie să fie lungi, eventual până la genunchi (în unele cluburi, însă, aceștia sunt permiși doar pentru amatori), confecționați din material textil și legați cu o curea. Nu sunt permise modelele în denim sau trening. Tricoul trebuie să fie băgat în pantaloni. Merită să verificați dacă un anumit club cere sacou și cravată la intrarea în restaurant sau bar.

În ceea ce privește încălțămintea și accesoriile de golf pentru bărbați (căști, mănuși), se pare că este la fel ca în cazul ținutei de golf pentru femei. Sunt acceptați pantofii cu crampoane elegante, eventual sandale. La ambele tipuri de încălțăminte, purtați șosete înalte, în culori uni sau în carouri (de asemenea, cu pantaloni până la genunchi).

Colecțiile de îmbrăcăminte de golf pentru bărbați și femei merită să fie căutate printre colecțiile brandurilor: Chervo, G/Fore, J Lindeberg, Ralph Lauren, Sportalm și Alberto.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies