Chef Florin Dumitrescu a oferit sfaturi prețioase iubitorilor de cafea.
Chef Florin Dumitrescu este un bucătar foarte cunoscut și apreciat de la noi din țară, care a reușit de-a lungul timpului să câștige simpatia publicului prin intermediul talentului său culinar și al sfaturilor sale prețioase.
Invitat în cadrul podcastului moderat de Speak, cunoscutul bucătar a oferit o serie de sfaturi prețioase.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Chef Florin Dumitrescu te învață unde poți să bei cea mai bună cafea
Florin Dumitrescu a vorbit despre motivul pentru care nu ar trebui să bei cafea la restaurant.
„ Problema este că în momentul în care ai un espressor mecanic, aviz oamenilor care își doresc un espressor mecanic, trebuie să știe că espressorul ăla până nu ajunge la temperatura necesară să facă o cafea bună, nu face o cafea bună. Până nu ajunge la presiunea necesară să facă o cafea bună, nu face o cafea bună. Noi la restaurante, dimineața, de exemplu, espressorul se pregătește pentru servit făcând cafele pe care le arunci. Primele cafele sunt nimic, nu se pot bea. Cu espressorul mecanic asta se întâmplă. Eu am învățat în Italia o chestie: nu bea niciodată o cafea la restaurant, intră la cafenea. Restaurantul nu poate să facă numărul de cafele necesare ca o cafea să fie bună, dar cafeneaua de lângă face doar cafea. În momentul în care te duci la o cafenea la ora 10 dimineața, ăia au cel puțin 500 de cafele făcute la ora aia. În momentul în care te duci acolo și vrei un espresso, cana e fierbinte, espresso e ce trebuie. Aia e șmecheria. ”, a explicat chef Florin Dumitrescu.