„Eu gătesc foarte mult! Le fac tot felul de mâncăruri, noi mai mâncăm și în oraș, dar așa cum gătește mama nu o face nimeni.” Care este rețeta lui Brigitte Pastramă pentru o zacuscă delicioasă

„Eu gătesc foarte mult! Le fac tot felul de mâncăruri, noi mai mâncăm și în oraș, dar așa cum gătește mama nu o face nimeni.” Care este rețeta lui Brigitte Pastramă pentru o zacuscă delicioasă
„Eu gătesc foarte mult! Le fac tot felul de mâncăruri, noi mai mâncăm și în oraș, dar așa cum gătește mama nu o face nimeni.” Care este rețeta lui Brigitte Pastramă pentru o zacuscă delicioasă

Brigitte Pastramă, cunoscută pentru pasiunea sa pentru gătit, a dezvăluit cu generozitate secretele pentru o zacuscă delicioasă, chiar în inima Dubaiului.

Aceasta a împărtășit cu căldură rețeta ei specială, care emană a tradiție autentică, asemeni mâncării preparate de mama acasă. Cu suflet de gospodină, Brigitte obișnuiește să gătească pentru familia sa chiar și în exotica destinație din Dubai, continuând să celebreze bucatele tradiționale.

Citește și: „Sunt singurei și vreau să-i aduc la București. Nu suportă marile orașe, de aia o să ne mutăm undeva pe lângă.” Care este regretul lui Răzvan Simion

Citește și: „Mulțumesc Domnului că mi-a ascultat rugăciunile și, după șase luni de plâns, intru acum în casa mea.” Cum arată locuința din Dubai a lui Brigitte Pastramă

Care este rețeta lui Brigitte Pastramă pentru o zacuscă delicioasă

Pentru a obține această zacuscă delicioasă, bruneta utilizează ingrediente speciale, acele elemente secrete care o fac să fie unică.

Cu generozitate, le-a dezvăluit și publicului său.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Chiar dacă a făcut pasul spre distanțe îndepărtate, precum Emiratele Arabe, aceasta rămâne ancorată în tradițiile culinare românești. Cu aceeași pasiune cu care pregătește sărmăluțe pentru soțul ei, ea se pregătește acum să încânte cu zacuscă. Acest preparat, după cum mărturisește, este ușor de gătit, cu condiția să știi cum să amesteci ingredientele potrivite, astfel încât succesul să fie garantat.

„Eu gătesc foarte mult. Le fac tot felul de mâncăruri, noi mai mâncăm și în oraș, dar așa cum gătește mama nu o face nimeni. Și lui Florin îi place foarte mult cum gătesc. Chiar acum mă apuc să fac zacuscă, eu fac în fiecare toamnă. Eu am prietene și le mai aduc zacuscă atunci când vin în România. Se poate face și aici, trebuie doar să știi ce legume să amesteci.

Chiar nu e complicat deloc, oricine poate face acest preparat. Data trecută i-am făcut lui Florin sărmăluțe în foi de viță. El îmi aduce din România chestii care nu se găsesc aici, ca să pot face preparate tradiționale. Eu fac zacuscă în fiecare an. Aici e mai ușor cu legumele, pentru că se găsesc gata coapte. Aici e mult mai simplu decât în România, poți lua toate legumele coapte separat.
Apoi mai adaug eu ce legume vreau, ceapă, morcov”,
a spus Brigitte Pastramă pentru FANATIK.

Ce a spus vedeta despre legumele din Dubai

Soția lui Florin Pastramă menționează că în zona lor există o varietate bogată de legume cultivate organic datorită agriculturii locale. Pentru a face zacusca, ea folosește ceapă, morcov, ardei roșu dulce și câteva roșii pentru a menține un gust dulce.

Evită adăugarea prea multor roșii, deoarece acest lucru ar putea face zacusca să fie mai acrișoară, iar cantitatea de roșii depinde de preferințele personale.

„Aici au o varietate foarte mare de legume pentru că se ocupă de agricultură și au totul bio. Eu pun ceapă, morcov, ardei roșu dulce. Pun și roșii, dar nu foarte multe, asta pentru că îmi place să fie zacusca dulce. Dacă pui prea multe roșii, iese mai acrișoară.

E în funcție și de preferințe aici. Eu mai pun și dovlecei, vinete, bineînțeles. Cred că secretul meu este că amestec foarte multe tipuri de legume. Îmi place să fie și puțin picantă. Există aici o pastă de ardei, care e puțin picantă și o adaug la sfârșit. Iese foarte bună. Prima dată călesc ceapa și morcovii, apoi adaug celelalte legume coapte. Eu nu pun deloc conservant, îmi e frică. Știu că unii mai adaugă, dar eu fac doar cât se mănâncă atunci, în câteva zile. E simplu de făcut, mai ales pentru cele care știu să gătească”, a mai adăugat soția lui Florin Pastramă.

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

În ceea ce privește condimentele pentru zacusca, vedeta nu exagerează și folosește un echilibru delicat. Adaugă sare cu măsură pentru a menține dulceața, câteva foi de dafin în cantitate mică, deoarece nu le place prea mult, și boabe de piper întregi pentru a oferi aromă. Zacusca se fierbe aproximativ 3 ore jumătate pentru a obține un gust savuros. Este obișnuit să facă o cantitate mare, într-o oală mare, deoarece fiica sa Sara își invită prietenele și le place să mănânce zacusca.

„La capitolul condimente, nu îmi place să exagerez. Pun sare, dar nu prea multă, pentru că îi ia din dulceață. Pun foi de dafin, dar nu foarte multe, pentru că nu îmi plac. Spre exemplu, aici nu se găsesc foi de dafin bune, îmi aduce Florin din România. Mai adaug și boabe de piper întregi, care îi dau o aromă deosebită. Secretul e să o lași la fiert suficient. Eu, spre exemplu, o las să fiarbă cam 3 ore jumătate. Eu fac destul de multă, cam o oală mare. Pentru că Sara își mai invită prietenele și mănâncă zacuscă, le place foarte mult. Apoi o pun în borcane. Aici legumele se găsesc la borcane, nu la cutii din acelea ca în România. Ele sunt coapte pe grătar. Apoi eu folosesc acele borcane, să pun zacusca. Eu nu o pun la cuptor, după ce am pus-o în borcane, pentru că mi-e frică să nu se crape. Mama mea le pune la cuptor și țin toată iarna. La mine țin o săptămână, în frigider. În mod normal se fierb borcanele în apă, dar eu nu fac așa. Oricum se mănâncă foarte repede la noi în casă”, a mai povestit Brigitte Pastramă.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

„Mulțumesc Domnului că mi-a ascultat rugăciunile și, după șase luni de plâns, intru acum în casa mea.” Cum arată locuința din Dubai a lui Brigitte Pastramă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Gagea și Moldo o pun la zid pe Criss, după ce a mărturisit, de față cu Teodora, că îl place pe Robi: „Pentru mine nu e omenesc așa ceva”

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies