Într-un moment special dedicat zilei de naștere a Victoriei, celebra prezentatoare TV, Gabriela Cristea a dezvăluit un secret culinar surprinzător pentru cele mai delicioase sarmale.
Într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook, Gabriela Cristea a împărtășit pas cu pas modul în care pregătește această mâncare tradițională, care a captivat gusturile multora.
Care este secretul pentru cele mai delicioase sarmale
Pentru a începe, jurnalista a subliniat importanța curățării șoriciului de la afumătură, un detaliu aparent minor, dar esențial în procesul de preparare a sarmalelor. Acesta este unul dintre secretele ei pentru a obține un gust autentic.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
„Bună dragilor, este momentul să facem sarmale și acum știți ce fac, curăț șoriciul de la afumătură. Nu o să mai punem sare, deoarece am gustat varza și, în ciuda faptului că am pus-o la desărat, nu s-a desărat foarte tare și atunci nu prea mai punem sare în carne, pentru că o să își tragă sarea din varză.”, a spus Gabriela Cristea.
Ingrediente pentru sarmale
- Carne tocată
- Varză murată
- Afumătură
- Ceapă
- Orez
- Sos de roșii
- Cimbru
- Vin
Cum prepară vedeta sarmalele
Vedeta a dezvăluit că nu este adepta prăjirii orezului sau a cepei, pentru a evita gustul prea intens.
Totodată, a menționat că adaugă piper, dar în cantități moderate pentru a fi potrivit și pentru copii. Cu toate acestea, ea a subliniat generozitatea în utilizarea cimbrului, care oferă sarmalelor un gust aparte. Totul se realizează cu mănuși pentru a menține igiena.„Tocăm afumătura și ceapa. Eu nu prăjesc ceapa și orezul pentru că mi se pare că ai arsuri după aceea de la sarmale și unul dintre secretele mele este că eu toc și afumătura și o pun în amestecul de carne, acesta este secretul. Într-un amestec am pus afumătura, ceapa, amândouă tocate și carnea tocată. Eu prefer să o toc la măcelărie, pentru că nu merge aparatul meu de tocat cum merge acela de la măcelărie.
Metoda de asamblare a sarmalelor constă în punerea unui strat de varză tocată și adăugarea sosului de roșii și a cimbrului între straturi. Gabriela dezvăluie că fierbe sarmalele în vin, adăugând un pahar din acest "ingredient secret" pentru a obține un gust distinct. Acestea sunt completate cu apă și lăsate să fiarbă aproximativ o oră pe foc, după care sunt transferate la cuptor și gătite la foc mic pentru câteva ore.
„Începem așa. Punem un strat de varză tocată și acum începem operațiunea, e simplă. Între straturile de sarmale, eu pun sos de roșii, pentru că nouă ne place ca sarmalele să fie destul de roșii și de asemenea mai pun și niște cimbru ca să aibă gust bun. Eu le fierb în vin, pun așa câte un pahar de vin la fiecare cratiță în parte, vinul se va evapora, iar sarmalele vor avea un gust aparte. Evident, completez cu apa și le pun să fiarbă cam o oră pe foc, după care le pun la cuptor la foc mic câteva ore”, a mai mărturisit Gabriela Cristea.