„Eu nu pun murături cu conservanți, ci folosesc conservanți naturali” Rețeta de murături asortate a Gabrielei Cristea! Trucurile utile ale vedetei pentru cele mai bune murături

„Eu nu pun murături cu conservanți, ci folosesc conservanți naturali” Rețeta de murături asortate a Gabrielei Cristea! Trucurile utile ale vedetei pentru cele mai bune murături
„Eu nu pun murături cu conservanți, ci folosesc conservanți naturali” Rețeta de murături asortate a Gabrielei Cristea! Trucurile utile ale vedetei pentru cele mai bune murături

Află din rândurile următoare care este rețeta de murături asortate a Gabrielei Cristea.

Iarna se apropie cu pași repezi, iar gospodinele trebuie să își pregătească rafturile din cămară cu cele mai bune preparate. Astfel, pe lângă zacuscă, gem, dulceață și compot, de pe rafturile din cămară nu pot lipsi murăturile.

Gabriela Cristea a pregătit și ea murăturile pentru iarnă și a împărtășit cu urmăritorii săi din mediul online rețeta. Vedeta și-a dezvăluit trucurile culinare pentru ca murăturile să iasă delicioase și să se păstreze în stare bună pe întreg parcursul sezonului.

„M-am gândit să vă arăt cum pun eu murături, mai ales că eu nu pun murături cu conservanți și folosesc conservanți naturali, adică sarea. De asemenea, usturoiul și hreanul sunt elementele care vor ține murăturile tari și foarte bune. Înainte de a pleca la drum, vă sfătuiesc că atunci când mergeți în piață să vă faceți o listă de acasă, pentru că sunt multe ingrediente și că să țineți minte tot și să luați tot, aveți nevoie să tăiați de pe listă.

”, a spus soția lui Tavi Clonda.

Rețeta de murături asortate a Gabrielei Cristea

Citește și: „Cum alegem varza? Să fie plată, cu frunzele subțiri” Gina Bradea, rețeta de cea mai bună varză murată! Sfaturi prețioase de care trebuie să ții cont pentru cele mai bune murături

Citește și: „Deci pui niște ulei în tava, apoi foaia de plăcintă. Acum iau foi și apoi pun umplutura.” Care este rețeta Gabrielei Cristea de plăcintă cu mere. Vedeta și-a bucurat toți fanii cu preparatele culinare

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente

Potrivit informațiilor oferite de Gabriela Cristea, pentru a pregăti murăturile asortate avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • sare pentru murături, neiodată
  • foi de dafin
  • piper negru
  • muștar
  • cimbru
  • mărar
  • castraveți
  • gogonele
  • pepene
  • dovlecei
  • morcovi
  • țelină cu frunze
  • hrean
  • usturoi
  • mere
  • gutui
  • varză
  • conopidă
  • recipient pentru murături

Mod de preparare

Procesul de preparare este foarte simplu, dar există anumite reguli de la care nu trebuie să ne abatem. Prima dată spălăm și tăiem legumele, pe care le punem în borcan. Punem boabele de muștar, piperul și câteva foi de dafin.

„Sare grunjoasă, sare de murături specială, neiodată, așa pun eu, să nu uitați de foile de dafin, de piperul negru și de muștar.

De asemenea, o să aveți nevoie de cimbru, așa și celebrul mărar sau bețele de mărar. Eu pun la murături următoarele lucruri pentru că le fac asortate, pun castraveți și atenție! Când alegeți castraveții ca să fie proaspeți, trebuie să fie înțepători, deci să aibă niște țepi. Pun gogonele amestecate și mai roșii, și mai albe și mai verzi, că să mănânce toată lumea și să fie cât mai diversă treaba.
De asemenea pepene. Luați pepeni cât mai mititei. Eu pun și dovlecei. Și am luat zucchini, dar atenție să fie subțiri. Morcovi, mai aveam țelină neapărat cu frunze și hrean. Usturoiul este de baza și vreau să vă vând un secret, mâncați și usturoiul din murături pentru că este extraordinar de gustos. Mere,  gutui, varză tăiată în sferturi și conopidă. Evident că o să aveți nevoie și de un recipient în care să faceți murăturile și vă sfătuiesc să folosiți de sticlă.
Și să știți că nu e vreo mare filozofie. Spălăm, punem totul în recipient și după aia vă arăt cum facem și apa. Saramura o turnăm peste toate aceste ingrediente. Am început și mi-am tăiat ingredientele. Am curățat usturoi pentru că, cu cât e mai mult usturoi, cu atât murăturile vor fi mai bune. Și acum urmează partea cea mai grea, după părerea mea, pentru că trebuie să așezăm toate ingredientele astea cât mai diverse în borcan.

Asta e operațiunea care durează cel mai mult și care recunosc că mă enervează cel mai tare. Dar și când o să mâncăm din murăturile astea asortate și amestecate, pentru că trebuie să le punem cât mai asortate. O să vedeți că o să uităm de faptul că a fost greu să punem murături, adică atât de greu. Eu pun murăturile în jur de Sfântul Dumitru și deschid primul borcan cu murături la Sfântul Nicolae. După ce am aranjat borcanul așa cum ne-am priceput noi mai bine, încercăm să lăsăm cât mai puține spații goale. Pun apoi boabele de muștar și piperul. Cu cât sunt mai condimentate, cu atât este mai bun. Și câteva foi de dafin. La final pun bețele de mărar, care au fost în prealabil spălate și pe care le punem deasupra că să capete gustul acela. Mă pregătesc de saramură.”, a precizat Gabriela Cristea.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

La final, adăugăm bețele de mărar deasupra și pregătim saramura.

Rețeta de murături asortate a Gabrielei Cristea[Sursa foto: freepik]

Apa trebuie neapărat cântărită, pentru că altfel n-o să-mi iasă murăturile. Adică din ochi nu e ce trebuie. Eu am o cană care are un litru și jumătate și o să vedem câte căni ne intră în oala mare, pentru că trebuie fiartă multă saramură.

Sare neiodată pentru murături și au intrat 6 căni din alea mari, de un litru și jumătate cu apă. Asta înseamnă 9 litri de apă. La fiecare litru de apă trebuie să puneți o lingură de sare. Atenție însă să nu exagerați cu sarea, pentru că toate astea sunt prea sărate, dar nici să puneți sare prea puțină, pentru că s-ar putea să nu vă țină murăturile.  Eu am o lingură medie, nici cea mai mare, nici cea mai mică.  Între timp, apa a fiert. Apa a fiert și după ce a dat în clocot, mai lăsați 5 minute să fiarbă. Și operațiunea se întâmplă în felul următor. Apa clocotită se pune direct în borcane, peste murături. Atenție însă! Turnați încet, să nu vi se spargă borcanele.  Și oricum, când alegeți borcanele, aveți grijă să nu aibă pori. In altă ordine de idei, după ce umpleți recipientele, mai păstrați un pic de saramură, pentru că mâine cu siguranță va trebui să completați, pentru că în noaptea asta murăturile se vor așeza.  După ce terminați de pus saramura, lăsați aceste borcane la o temperatură destul de ridicată, adică să fie cald, ca să stea și să fermenteze. Eu le las aproximativ două săptămâni și după două săptămâni nu mai umblu la ele. Le bag la beci și le deschid la Sfântul Nicolae.”, a explicat vedeta în mediul online.

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

„Punem și laptele călduț și îl încorporăm, iar după aceea totul merge la foc!” Rețeta Gabrielei Cristea de tartă cu lămâie, crema cu mascapone și bezea caramelizată!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies