Statisticile arata ca 1,3 miliarde de tone de alimente, adica 33% din totalul alimentelor destinate pentru consumul uman, sunt risipite anual la nivel mondial.
In Europa, sunt aruncate peste 90 de tone de mancare ceea ce inseamna ca fiecare persoana arunca aproximativ 180 kg in fiecare an, se arata intr-un studiu realizat de catre Directia Generala de Sanatate si Consumatori a Comisiei Europene.
In contextul cresterii volumului de mancare aruncata, lipsa unui spatiu de depozitare si deteriorarea alimentelor fiind principalele cauze, Hotpoint lanseaza gama de frigidere de 70 cm cu doua usi de mare capacitate si tehnologia High Definition Cooling.
Comparativ cu vechea gama, noua linie de frigidere Hotpoint imbina functionalitatea cu designul si dispune de 72 de litri spatiu suplimentar, o suprafata utila de rafturi cu 33% mai mare, avand, in total, o capacitate de 459 litri.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Datorita cresterii adancimii cu 10%, fiecare cutie de legume este cu 7cm mai adanca si cu 3,5 l mai mare, iar fiecare raft este mai adanc
Combinele frigorifice Hotpoint sunt dotate cu tehnologia Hygiene Advance ce consta intr-un strat special de argint aplicat pe suprafata interioara a cabinetului, care impiedica dezvoltarea microorganismelor.
Totodata, tehnologia High Definition Cooling creeaza mediul ideal pentru pastrarea prospetimii si calitatii alimentelor, reusind sa le prelungeasca valabilitatea intr-un mod natural.
In plus, noul mecanism glisant al compartimentelor de pastrare a prospetimii permite reglarea nivelului de umiditate pentru a mari durata de pastrare a alimentelor proaspete si a preveni risipirea acestora.