MSG sau Monosodium glutamatul ( E621 ) este un potentiator de gust sau aroma.
Descoperit si patentat in 1909 de Ajinomoto Corporation, o companie japoneza, MSG-ul este cunoscut si sub denumirile de Ajinomoto( Japonia) or Vetsin (China).
MSG-ul imbunatateste gustul alimentelor, fiind folosit in majoritatea produselor ce vand prin gust. Citeşte cu atenţie eticheta produselor înainte de a le cumpăra. Vei descoperi MSG în chipsuri, supe instant, pizza, semipreparate congelate, diverse mezeluri, in toate produsele ce contin proteina vegetala hidrolizata, sosuri pentru mancaruri, ketchup si multe altele. Uneori, el nu este prezent în această denumire, putînd fi regăsit ca proteină vegetală hidrolizată.
1) MSG nu este o substanta esentiala sau necesara organismului tau, nu este benefica si in nici un caz îti imbunatateste starea de sanatate a acestuia, dar o poate deteriora.
2) MSG-ul da gust bun alimentelor în mod artificial alimentelor.
3) Alimentele în care se găseşte MSG sunt alimente intens procesate, cu multe calorii, multe grăsimi, o cantitate mare de sare sau zahăr şi cu valoare nutriţională reală mică.
4) Alimentele care conţin MSG se vand adesea pentru ca sunt mai ieftine, convenabile şi usor de mancat oriunde. Totuşi, trebuie să te întrebi dacă merită să mănînci produse intens procesate.
Citeste continuarea pe blogul lui Andrei Laslau, www.andreilaslau.ro.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro