Evită să faci aceste lucruri! Îți poți deteriora tenul

Evită să faci aceste lucruri! Îți poți deteriora tenul
Evită să faci aceste lucruri! Îți poți deteriora tenul

Află din rândurile următoare care sunt lucrurile ce îți pot deteriora tenul și descoperă cum să ai grijă de acesta.

Îngrijirea tenului este un aspect foarte important pe care fiecare dintre noi ar trebui să îl ia în calcul. Cu toate acestea, există unele activități din viața noastră zilnică ce ne pot afecta sănătatea pielii fără să fim conștienți de efectele nocive pe care le au asupra tenului nostru.

Descoperă din rândurile următoare care sunt aceste acțiuni pe care ar trebui să le eviți dacă vrei să ai parte de un ten sănătos și află cum îți poți îngriji tenul în mod corect.

Evită să faci aceste lucruri care își pot deteriora tenul

Citește și: Top 10 greșeli pe care femeile le fac în rutina lor de înfrumusețare. Cum să evite efectele nedorite!

Evită să faci aceste lucruri! Îți poți deteriora tenul
Evită să faci aceste lucruri! Îți poți deteriora tenul[Sursa foto: freepik]

Dușurile fierbinți

Multe persoane preferă să facă o baie fierbinte după o zi obositoare, mai ales iarna, atunci când temperaturile zilnice sunt foarte scăzute.

Deși atât de plăcut, acest obicei poate avea numeroase efecte negative asupra tenului. Trebuie să știi că aburul și căldura care rezultă în urma dușurilor prea fierbinți și prea lungi, usucă foarte mult pielea. Astfel, indicat este să folosești temperaturi moderate atunci când intri în baie și nu-ți expune pielea prea mult timp la căldură.

Spălatul tenului prea des

Evită să faci aceste lucruri! Îți poți deteriora tenul
Evită să faci aceste lucruri! Îți poți deteriora tenul[Sursa foto: freepik]

Spălatul tenului prea des poate duce la distrugerea barierei de protecție a pielii. Pielea noastră are anumite bacterii benefice, care acționează în mod favorabil asupra tenului. Astfel, o spălare excesivă a tenului poate duce la îndepărtarea acestor bacterii benefice și astfel tenul nostru este destabilizat. De aceea, se recomandă spălarea tenului doar de două ori pe zi, dimineața și seara. Mai mult decât atât, sunt unii specialiști în domeniu care recomandă spălarea feței doar seara înainte de culcare.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Folosirea prosoapelor

Un alt obicei pe care multe persoane îl au și care poate afecta semnificativ tenul este folosirea prosoapelor. Acestea adună foarte mult praf și pot irita pielea, provocând astfel acnee. Astfel, recomandat este ca după ce ieși din baie să nu te ștergi pe față ci să aștepți ca aceasta să se usuce de la sine.

O altă alternativă este folosirea unor șervețele de față, fără parfum pentru a te șterge delicat. De asemenea, trebuie să acorzi o atenție considerabilă modului în care ștergi fața, astfel încât să nu o agresezi. Folosește mișcări ușoare de tapotare și sub nicio formă nu freca.

Consumul excesiv de cafea, zahăr și alcool

Deși poate că multe persoane găsesc o plăcere absolută în consumul alimentelor menționate anterior, trebuie să știți că acestea au un efect negativ asupra tenului, crescând astfel nivelul de insulină din corp, care produce apariția inflamațiilor și iritațiilor.

Astfel, pentru a avea un ten curat și sănătos trebuie să acordați o atenție sporită atât factorilor externi cât și celor interni și să evitați pe cât posibil alimentele care au efect inflamator asupra acestuia.

Exfolierea excesivă

Citește și: Exfolierea și hidratarea sunt esențiale pentru îngrijirea pielii femeilor

Evită să faci aceste lucruri! Îți poți deteriora tenul
Evită să faci aceste lucruri! Îți poți deteriora tenul[Sursa foto: freepik]

O exfoliere săptămânală a tenului este benefică pentru acesta deoarece îndepărtează celulele moarte și impuritățile.

Cu toate acestea, dacă ne exfoliem tenul prea des nu facem altceva decât să îi distrugem bariera de protecție, fapt care duce la o apariția senzației de uscăciune și iritație.

Cum să-ți îngrijești corect tenul

Cum să-ți îngrijești corect tenul
Cum să-ți îngrijești corect tenul[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Pentru a avea parte de un ten luminos și sănătos este foarte important să ne alcătuim o rutină zilnică de îngrijire în cadrul căreia să folosim produse adaptate tipului nostru de ten și nevoilor acestuia și care să nu conțină substanțe inflamatorii, cum ar fi alcoolul sau parfumul.

Astfel, trebuie să îi asigurăm zilnic tenului nostru hidratarea de care are nevoie, atât din interior, prin consumul unei cantități semnificative de lichide, cât și exterior, prin aplicarea unor produse destinate acestui lucru.

De asemenea, crema cu factor de protecție este un alt produs care nu trebuie să lipsească din rutina noastră de îngrijire indiferent de anotimp.

Demachierea și curățarea tenului seara sunt pași esențiali peste care este necesar să nu sărim indiferent de cât de obosite suntem în acel moment.

Te invităm și mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Produse de îngrijire a pielii care nu trebuie să-i lipsească unei femei cu vârsta peste 40 de ani

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies