In cercurile tale, de prieteni,familie, mediu profesional, esti acea persoana care nu se supara niciodata si nu se cearta niciodata?
Evitarea conflictelor poate ascunde altceva decât atitudinea pacifistă: Motivele reale pentru care eviți certurile. In cercurile tale, de prieteni,familie, mediu profesional, esti acea persoana care nu se supara niciodata si nu se cearta niciodata? Nu numai ca nu pornesti conflicte, dar le si eviti. Urasti sa te trezesti intr-o cearta. Evitarea conflictelor poate fi o strategie buna si sanatoasa, dar poate, in acelasi timp, sa ascunda nesigurante ori rani adanci, de care nici macar sa nu fii constienta.
Sentimentele ti-au fost ignorate ori contestate in mod repetat
Daca ai tendinta de a evita orice forma de conflict, este posibil ca in copilarie sa iti fi fost puse la indoiala emotiile. Posibil ca parintii tai sa iti fi spus sa nu mai plangi, ori sa nu mai fii trista ori furioasa.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Asociezi conflictul cu pericol ori stari de anxietate
Nimanui nu ii place sa se certe, in special daca persoana cu care te certi iti este apropiata.
Cand ajungi la conflict cu cineva drag, intentia finala este ca fiecare dintre voi sa inteleaga mesajul celuilalt, pentru ca relatia sa revina la armonie. Totusi, daca o cearta iti inspira pericol, ori te simti foarte anxioasa, este posibil sa fie o trauma la mijloc.Citeste si: Lucruri pe care nu ti le spun cuplurile care „nu se cearta niciodata"
Citeste si: Ce este rezilienta? Ai si tu aceasta calitate?
Nu ai incredere in tine si in abilitatea ta de a-ti argumenta parerile
Exista persoane care nu sunt atat de mult deranjate de ideea de conflict, ci mai degraba resimt teama cu privire la propria inabilitate de a gestiona cearta. Daca increderea ta in tine este precara si interlocutorul incepe sa aduca argumente si sa ridice tonul, tu simti nevoia sa te retragi. Gandesti ca nu iti poti sustine punctul de vedere pana la capat.