Exerciții fizice pe care le poți face acasă

exercitii fizice acasa
Exerciții fizice pe care le poți face acasă

Sportul este foarte important, indiferent de zi. Însă știați ce exerciții fizice puteți face chiar acasă?

Aflați din rândurile următoare, care sunt doar câteva dintre cele mai bune exerciții fizice pe care le puteți face chiar acasă. În plus, descoperiți și care sunt trucurile în ceea ce privește regimul alimentar, care vă poate ajuta în acest sens. 

 

Cele mai bune exerciții fizice pentru acasă  

Flotări simple 

Flotările nu reprezintă un exercițiu nou, dat fiind faptul că măcar o dată în viață, fiecare persoană în parte a făcut sau măcar a încercat să facă una.

Acest tip de exerciții lucrează în mod eficient tot ce înseamnă bicepșii și pectorali, iar diversitatea pe care o putem aplica în ceea ce privește acest exercițiu este una destul de mare. 

Acestea sunt exercițiile care se pot realiza în mai multe feluri, în funcție de nivelul fiecărei persoane de practică. Printre aceste modalități de a le pune în practică, se află și poziția pe care trebuie să o avem, mai exact în timp ce putem să modificăm înclinarea, poziția mâinilor, apropiate sau nu una de cealaltă, dar și viteza și numărul de repetări pe care le avem.

Dacă vom continua cu acest exercițiu în fiecare zi, cu siguranță vom reuși să ne tonifiem brațele, iar progresele se vor vedea de la zi la zi.  

program exercitii acasa
Exerciții fizice pe care le poți face acasă[Sursa foto: freepik]

Genuflexiuni 

Dacă ne dorim să lucrăm musculatura picioarelor, acest tip de exercițiu este unul potrivit. Bineînțeles că trebuie, înainte de toate, să fie realizat corect pentru a ne ajuta totodată să lucrăm și coapsele, dar și fesele.

Nu este un tip de exercițiu necunoscut, dat fiind faptul că, exact ca în cazul flotărilor, măcar o dată în viață, fiecare persoană în parte l-a făcut. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cu toate acestea, pentru ca exercițiul să fie corect realizat, de menționat este faptul că, atunci când le vom face, corpul trebuie să fie bine încordat, picioarele trebuie să fie depărtate, la interval cu lățimea umerilor, picioarele trebuie să fie îndoite, astfel încât să se formeze un unghi de 90° cu genunchii,

urmând să tragem posteriorul în spate, astfel încât linia umerilor să nu depășească linia genunchilor.  Odată cu trecerea timpului, veți putea crește dificultatea acestui exercițiu, dificultate crescută prin intermediul numărului crescut de repetări, încetinind astfel coborârea sau ridicarea. Astfel, prin intermediul acestui tip de exercițiu veți putea avea picioare tonifiate, exact așa cum vă doriți. 

Abdomene 

Si acesta este un tip de exercițiu destul de cunoscut, în special atunci când dorim să lucrăm abdomenul.

Poziția corectă pentru a realiza acest tip de exercițiu este să stați întins pe spate, cu genunchii îndoiți, iar mâinile să le poziționați la ceafă, astfel încât, odată ce începeți să faceți exercițiul, veți ridica trunchiul, în timp ce trageți să ajungeți spre genunchi. Cu cât veți face mai des acest tip de exercițiu, cu atât mai repede veți vedea și rezultate. 

  

exercitii fitness acasa
Exerciții fizice pe care le poți face acasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să procedezi când ai poftă de dulce. Alege să îți păcălești mintea, fără să îți compromiti sănătatea!

 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Trucuri care te vor ajuta să-ți tonifiezi musculatura 

Bineînțeles că sportul fără o alimentație corectă, nu poate da roade, motiv pentru care, puteți ține cont de anumite recomandări dacă vă doriți un trup tonifiat, în timp ce puneți în practică

și mai multe exerciții fizice, chiar acasă.  Puteți ține acest alimentar, timp de aproximativ 2 săptămâni, timp în care veți continua să faceți antrenamentele, dar și să respectați regimul alimentar. 

În primul și în primul rând, se recomandă să nu consumați alimente bogate în sare și zahăr. Zahărul consumat în exces este cel care dereglează metabolismul insulinei și duce la oboseală, dar și la depuneri de grăsimi. Micul dejun este, a fost și va rămâne întotdeauna o masă importanta a zilei, motiv pentru care nu trebuie să săriți niciodată peste ea, aceasta devenind o masă principală a zilei. 

Astfel, se recomandă să consumați carbohidrați complecși, proteine, dar și grăsimi benefice, pentru a vă asigura că veți avea energia necesară pe tot parcursul zilei. De asemenea, nu trebuie să aveți tendința să înlocuiți mesele principale cu gustări, iar atunci când totuși este cazul de o gustare, acestea pot fi formate din fructe și legume, batoane energizante din proteine, iaurturi, brânză de vaci, dar și băuturi naturale. De asemenea, de menționat este și faptul că ar trebui să consumați anumite alimente care vă dau energie și înainte de a începe antrenamentul, dar și cele bogate în proteine pentru o energie mai mare. La o oră distanță de la antrenament, alimentele care vă vor ajuta sunt cele bogate în proteine și carbohidrați.

exercitii fizice acasa pentru slabit
Exerciții fizice pe care le poți face acasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente nocive organismului. Piese de puzzle ale sănătății compromise!



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce înseamnă să ai un stil de viață sănătos

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies