Sindormul ovarelor polichistice inseamna chisturi la nivelul ovarelor, care se manifesta prin simptome precum pilozitate excesiva, dureri in timpul actului sexual, acnee, caderea parului, obezitate si distributia grasimii in partea de sus a corpului
Exercitiile sunt benefice organismului, insa beneficiile acestora se vad cel mai bine pentru femeile care sufera de sindromul ovarelor polichistice sau alte boli hormonale, conform unui studiu brazilian.
Acestia au testat doua grupuri de femei, unul care aveau sindromul, altul care erau sanatoase.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Femeile cu sindromul ovarelor polichistice sunt adesea depresive deoarece boala le rapeste frumusetea, stima de sine si increderea in fortele proprii.
Dupa ce au inceput antrenamentul de forta care se baza mai mult pe antrenarea picioarelor, coapselor, bratelor cu greutati si prese, timp de 16 saptamani acestea au raspuns apoi la un chestionar care viza satisfactia vietii sexuale si starea de spirit generala.
Femeile care aveau sindromul ovarelor polichistice au observat ca au scazut in greutate si ca se simt mult mai implinite, durerile din timpul actului sexual s-au diminuat si sanatatea lor s-a imbunatatit
Sursa: www.doctorulzilei.ro