Exercitiile de pilates, la fel de intense ca un sport extrem: “Remodeleaza profund trupul, mintea si inima. Sunt o escalada interioara a corpului”

Exercitiile de pilates, la fel de intense ca un sport extrem: “Remodeleaza profund trupul, mintea si inima. Sunt o escalada interioara a corpului”
Exercitiile de pilates, la fel de intense ca un sport extrem: “Remodeleaza profund trupul, mintea si inima. Sunt o escalada interioara a corpului”

Ca si alpinismul, Pilates este un sport extrem, in care efortul intens, minutios dozat si directionat.

"Ca si alpinismul, Pilates este un sport extrem, in care efortul intens, minutios dozat si directionat, REMODEALEAZĂ PROFUND corpul, mintea si inima, respectiv starea afectiv-emotionala. Practicantul sta acolo, in pozitii atipice fitnesului sau aerobicului, actionand muschii profunzi pe care nu stia ca ii are, 100% prezent, cu mintea atenta la respiratie si corpul aliniat. Este o escalada interioara, antrenand centrul de forta al corpului, o meditatie in miscare, un Yin si Yang, cu core-ul-zona centrala a corpului-angajat si corpul activat.

Fata de Yoga, sistem complet de autocunoastere si constientizare, Pilates este concentrat pe terapie aplicata, punctual si rapid, remodeland si armonizand practicantul, pe cand Yoga este un mod de a fi si a trai, pe coordonata spirituala, nu numai pe cea fizica, materiala.

 " The journey of a thousand miles begins with one step’ ,,C alatoria de 1000 de mile incepe cu un pas’’, spune Lao Tzu, cunoscutul filozof chinez in cartea sa, ‘Tao Te Ching’, cu alte cuvinte orice pare dificil, aproape imposibil, incepe cu un pas, cu lucruri simple, ca

apoi consecvent sa urmam un antrenament de Pilates practicat dupa un program bine stabilit, combinat cu alergare in aer liber si mai ales cu Yoga, cu momente de relaxare, de meditatie, de intoarcere catre sine, catre interior, urmarind cu atentie respiratia in liniste si serenitate. Astfel rezultatele apar repede, sunt de lunga durata, dar practica trebuie mentinuta constant pentru a duce la uniune si armonie.", spune Marga Balan, instructor de pilates si yoga.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Beneficiile incredibile ale exercitiilor de pilates si gimnasticii hipopresive pentru femeile insarcinate!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies