Orice om are in casa un frigider. Nu inseamna insa ca stie si sa-l foloseasca in mod optim, astfel incat mancarea sa fie pastrata in cele mai bune conditii, pentru ca sanatatea sa nu-i fie afectata.
Cafeaua si busuiocul isi mentin aroma, daca nu le pui in frigider (busuiocul de altfel tinde sa imprumute mirosurile din frigider). Cartofii, ceapa, usturoiul si rosiile sunt, de asemenea, produse care se depoziteaza mai bine in afara frigiderului.
Rosiile pot fi tinute la lumina, fara a fi acoperite, celelalte produse trebuie depozitate insa in spatii inchise, intunecate si reci. De asemenea, e preferabil sa fie tinute in pungi de hartie, mult mai bune pentru depozitare decat cele de plastic.
Tot in hartie este preferabil sa pastram si ardeiul gras si merele. In frigider, acestea isi vor pierde aroma si textura. La fel si pepenele pe care il vom depozita doar dupa ce a fost taiat.
Lamaile si bananele se pastreaza la lumina pana in momentul consumarii. Bananele pot fi puse in frigider atunci cand devin maronii si pot fi pastrate pentru consum simplu sau pentru a fi folosite ca ingrediente in shake-uri sau alte preparate.
Semintele si nucile se depoziteaza tot in afara frigiderului, in vase de sticla sau plastic, intr-un loc cu temperatura constanta. In frigider, din cauza fluctuatiilor de temperatura, depozitarea lor nu este corespunzatoare si se pot deteriora.
Uleiul de masline si mierea trebuie tinute in afara frigiderului, altfel isi schimba textura.
Sursa: Ziare.com
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro