Expert in beauty, Dana Sota ofera tipsuri de ingrijire a pielii de sub masca de protectie

Expert in beauty cu peste 20 de ani de experienta, Dana Sota ofera tipsuri de ingrijire a pielii de sub masca de protectie

Dana Sota, expert in beauty, supranumita de cei din domeniu ca fiind un “beauty guru”, ofera tipsuri de ingrijire a pielii acoperite de masca de protectie.

“Este obligatoriu sa purtam masca, insa haideti sa avem grija de pielea de sub ea, pentru ca este un obicei nou cu care trebuie sa ne obisnuim! Sub masca de protectie se formeaza asa numita “red zone”, mai exact barbia, nasul, conturul maxilarului, zone in care secretia de sebum in exces se combina cu transpiratia, cu praful si cu bacteriile care se pot dezvolta rapid, in aceste conditii, sub masca.

Netratata sau nebagata in seama, inflamatia devine mai puternica, cosurile mai prezente si mai greu de controlat.”, semnaleaza Dana Sota care este si autoarea volumului de succes “Frumusetea se invata”.

Expert in beauty cu peste 20 de ani de experienta, Dana Sota ofera tipsuri de ingrijire a pielii de sub masca de protectie

Spray-ul cu apa termala ar trebui sa fie un accesoriu de nelipsit din geanta fiecarei persoane care poarta masca mai multe ore pe zi, asa cum sunt si servetelele antibacteriene sau gelul dezinfectant pentru maini:

„La un interval de timp de purtare a mastii, indicat este sa ne ducem intr-un loc sigur, sa indepartam masca, ca sa ne aerisim pielea si sa pulverizam apa termala pe fata. Este o actiune care ne ajuta atat sa ne racorim, cat si sa ne curatam de transpiratie si de bacterii. Daca nu avem la dispozitie apa termala, putem sa ne dezinfectam mainile si sa dam cu apa rece pe fata, asta ne va revigora si ne va ajuta pielea sa reziste la urmatoarea runda de purtare a mastii de protectie”, dezvaluie Dana Sota, care a fost primul antreprenor de frumusete din Romania cand a deschis cel dintai centru de estetica faciala si corporala din tara.

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ritualul de ingrijire a pielii din fiecare zi necesita elemente suplimentare de protectie a zonei fetei acoperite multe ore de masca:

„Raman esentiali cei trei pasi obigatorii de ingrijire- curatare, tonifiere, hidratare – plus aplicarea cremei cu protectie SPF, insa, pentru o protectie suplimentara a pielii acoperite multe ore pe zi de o

masca, putem aplica serumuri, geluri sau creme cu AHA (acizi de fructe) sau cu acid salicilic pentru o exfoliere blanda si pentru a nu lasa sa se acumuleze celule moarte, geluri calmante, apa termala, produse tip masca pe baza de zinc, sulf si argila. Produsele cu extract din arbore de ceai si cele cu extract de curcumina (din turmeric) sunt de asemenea potrivite, pentru ca au effect antiinflamator si antibacterian” a subliniat expertul in beauty.

Citeste si: Totul despre metoda Curly Girl folosită de femeile cu părul creț

Dana Sota sustine ca tenul trebuie ajutat cat de mult se poate in conditiile noilor reguli sociale: “Nu trebuie sa renuntam complet la machiaj, dar trebuie sa alegem unul foarte usor, cu texturi pe baza de apa, putem folosi un BB cream, un fond de ten light sau creme colorante si ar fi recomandat sa stam fara ruj si sa aplicam doar un gloss hidratant sau “strugurel” pe sub masca.”

 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Oricat de atractive ar fi mastile fashion din material textil, asortate tinutei sau cu mesaje haioase, Dana Sota avertizeaza ca sterilizarea si igienizarea acestora trebuie facuta cu rigurozitate dupa fiecare purtare si recomanda pentru usurinta folosirii, dar si pentru igiena pielii purtarea mastilor de protectie conforme standardelor si cu filtre aprobate care sunt de unica folosinta. 

 

Dana Sota semnaleaza elementele care ar trebui sa-i alerteze pe purtatorii de masca si sa-i indrepte catre un medic dermatolog: “Primul semn ca tenul nostru sufera sub masca de protectie este ca pielea din “zona rosie” se irita, apoi se formeaza inflamatia si dupa aceea apar cosurile. Atunci cand problemele incep sa se agraveze, cand iritatia se transforma in inflamatie si apoi in acnee, este bine sa apelam la indicatiile si expertiza unui medic, dermatologul este cel mai potrivit sa recomande un tratament adecvat si personalizat pentru rezolvarea problemelor aparute pentru ca acestea sa nu se agraveze si sa ne scape de sub control”, subliniaza Dana Sota, expert in beauty. 

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

CITEȘTE: Ce este metoda CURLY GIRL. Cum este folosită de femeile cu părul creț

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină