Expetorant natural pentru afectiunile respiratorii-reteta

Expetorant natural pentru afectiunile respiratorii-reteta
Expetorant natural pentru afectiunile respiratorii-reteta

Congestia cailor respiratorii a devenit o problema frecventa, din cauza inmultirii alergiilor care afecteaza tractul respirator si care au simptome asemanatoare unei raceli sau gripe.

Reteta propusa mai jos poate fi folosita atat de catre adulti, cat si pentru copiii cu varsta peste 1 an.

Ingrediente
4-7 ridichi negre
1 ceapa rosie
6 catei de usturoi
1 ceasca de suc de lamaie
1 ceasca de miere

Mod de preparare
Cureti si speli legumele, le tai in bucati mici si le pui intr-un blender sau robot.

In sucul rezultat se adauga sucul de lamaie si mierea. Se mai mixeaza o data pana cand rezulta o pasta omogena. Nu e necesar sa strecori sucul, deoarece pulpa contine foarte multe fibre esentiale. Toarna preparatul obtinut in borcane si pastreza-l  la frigider, maxim 1 saptamana.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Adultii pot lua 2 linguri de suc sau mai lulte intr-o zi, iar copiii cate 1 lingura pe zi.

Efectele se simt dupa 24 de ore. Acest expectorant natural desfunda caile nazale si accelereaza procesul de recuperare.

Cum functioneaza

Ridichea neagra este bogata in Vitaminele C si B – responsabile in mare parte pentru proprietatile sale anti-inflamatorii si sedative, poatasiu, calciu, fier, cupru, sulf, fosfor si fibre. Ceea ce foarte putina lume stie este ca frunzele de ridiche contin de 6 ori mai multa Vitamina C decat radacina si sunt de asemene o sursa excelenta de calciu.

Beneficiile terepeutice ale sucului de ridiche neagra asupra tractului respirator sunt nenumarate.  Datorita proprietatilor sale antibacteriene, antiseptice, antivirale, antiinflamatorii si de fluidificare a secretiilor bronsice, sucul de ridiche neagra ajuta la tratarea gripei si racelii, tusei productive, astmului si bronsitei si a unor afectiuni pulmonare.

Ceapa este unul din cele mai puternice remedii antibacteriene.  In medicina chineza, ceapa rosie este folosita in tratamentul tusei, infectiilor bacteriene si problemelor aparatului respirator (inclusiv in angina).

Ceapa are de asemenea efecte antihistaminice datorita quercetinului, un antioxidant care actioneaza ca un agent antiinflamator natural. In testele de eprubeta, acest antioxidant a impiedicat celulele imunitare sa elibereze histamine, substante chimice care produc reactii alergice in corp. Alte studii au aratat ca quercetinul determina bronhiile aparatului respirator sa se extinda. In baza acestor observatii, cercetatorii cred ca ceapa poate fi considerat un tratamen promitator pentru astm.

Usturoiul are proprietati asemanatoare, chiar mai puternice decat cele ale cepei.


Sursa: www.lataifas.ro




Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Rețeta pentru Babka Trojniak, desertul preparat de Elwira Petre. “Un fel de chec, dar în 3 culori, ușor de pregătit.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies