Chiar și în prezent există câteva aspecte pe care nu mulți le cunosc, despre București. Le știați?
Aflați din rândurile următoare care sunt doar câteva dintre aspectele foarte interesante și poate pe care nu le știați până în acest moment, despre capitala României, orașul București. În plus, descoperiți și cum mai este numit Bucureștiul, în afară de "Micul Paris".
Lucruri unice despre București
1. Bucureștiul este unul dintre cele mai mari orașe din Europa de Est
Capitala României are o populație de aproximativ 1,8 milioane de oameni, mai mult decât Sofia (care are aproximativ 1,2 milioane de oameni) și Praga (care are aproximativ 1,3 milioane de oameni). Deoarece România are aproximativ 19 milioane de oameni, o parte semnificativă din populație locuiește chiar în capitală, oraș care este vizitat de nenumărate persoane, atât din întreaga Românie, cât și din străinătate.
Citește și: Viena: o destinație ideală pentru un city break de neuitat
Citește și: 11 lucruri pe care ar trebui să le împachetați întotdeauna în bagajele de mână
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
2. Bucureștiul are un Arc de Triumf
Deși poate ați auzit doar despre Arcul de Triumf din Paris, multe alte orașe europene au arcuri de triumf, inclusiv Bucureștiul.
La scurt timp după ce România și-a câștigat independența în 1878, Arcul de Triumf a fost construit inițial din lemn. Cu toate acestea, arcul de lemn s-a descompus rapid datorită faptului că a fost construit din lemn. În 1922, după Primul Război Mondial, a fost construit un al doilea arc pe locul primului. În plus, acest arc a fost demolat în 1935 pentru a face loc unui arc de triumf mai mare și mai permanent. Acesta este monumentul pe care îl vedeți astăzi.3. Bucureștiul are două porecle, „Micul Paris” și „Noul Berlin”
Datorită abundenței clădirilor Art Nouveau și a arhitecturii în stil Haussmannian, Bucureștiul este adesea numit „Micul Paris” sau „Parisul Estului”. Există o mulțime de artă stradală uimitoare în multe locuri din capitala României, care i-a dat numele „Noul Berlin”.
4. Bucureștiul găzduiește una dintre cele mai mari și mai grele clădiri din lume
Construit în timpul regimului comunist de Nicolae Ceaușescu, Parlamentul de la București a fost construit.
5. Bucureștiul găzduiește o serie de „biserici care s-au mutat”
Una dintre cele mai ciudate fapte despre București este despre bisericile care s-au mutat. În timpul regimului comunist, Nicolae Ceaușescu nu dorea să viziteze niciuna dintre bisericile ortodoxe ale orașului, iar demolarea lor a fost intenționată inițial. Cu toate acestea, a existat o mulțime de proteste, așa că s-a încercat să mute clădirile bisericești pe șinele de cale ferată, astfel încât să nu fie vizibile. Între toate bisericile mutate în acea perioadă, cea mai veche este Biserica Mihai Vodă, o biserică ortodoxă din secolul al XVI-lea care a fost ascunsă printre blocurile comuniste. Clădirea religioasă a fost mutată din vârful locului în care acum se află palatul Parlamentului, în spatele unui bloc înalt.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.