Explozie PUTERNICĂ! Laboratorul afectat deţine viruşi extrem de periculoși precum Ebola, HIV sau variolă!

Explozie PUTERNICĂ! Laboratorul afectat deţine viruşi extrem de periculoși precum Ebola, HIV sau  variolă!
Explozie PUTERNICĂ! Laboratorul afectat deţine viruşi extrem de periculoși precum Ebola, HIV sau variolă!

Vector, un laborator din Rusia care deţine mostre de viruşi precum Ebola, HIV şi variolă, zguduit de o explozie.

Unul dintre cele mai mari centre pentru cercetare a virusilor, situat în Siberia, a fost cuprins de flăcări după ce o explozie subită a zguduit din temelii clădirea. Instituţia, cunoscută sub numele de „Vector”, este unul dintre două laboratoare care deţine virusul variolei şi mai multe probe ale virusului Ebola, HIV, dar şi tulpini de antrax, informează The Guardian.

Explozia s-a produs în timpul unor lucrări de reparaţie la Centrul de cercetare de Virologie şi Biotehnologie, situat în Koltsovo, în regiunea Novosibirsk din Siberia, a declarat, luni, conducerea centrului, relatează  The Guardian. Instituţia

a deţinut studii despre arme biologice în timpul erai sovietice, iar acum este unul dintre principalele centre de cercetare a bolilor din Rusia. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

De remarcat că în acest laborator, de-a lungul timpului, au fost dezvoltate arme biologice, mai exact în epoca sovietică. În prezent este unul dintre cele mai importante centre de cercetare din domeniul sănătății din Rusia.

Vă readucem aminte că în 2004, o cercetătoare a murit aici după ce s-a înțepat accidental cu un ac pe care se aflau virusuri Ebola. Mai mut de atât, în 2017, fostul șef al laboratorului, Ilya Drozdov, a dispărut.

Acesta se afla în centrul unui scandal privind deturnări de fonduri. În urma exploziei, un angajat a suferit arsuri de gradul trei după în urma exploziei.

Deflagrația a spart mai multe geamuri din clădire. In prezent, incendiul ce a afectat 30 de metri pătrați a fost stins de pompieri care au venit în număr mare la fața locului.  Autoritățile  ruse insistă că în acea încăpere nu erau depozitate substanțe biologice periculoase și că nu există daune structurale ale clădirii.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Secretul pentru un chec pufos. Ai nevoie de câteva ingrediente!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jucătorii echipei naționale, gest inedit pentru gazde. Ce au făcut tricolorii după eliminarea de la EURO 2024 - FOTO

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies