Expunerea neprotejata la soare favorizeaza aparitia melanomului! Afla cum te poti proteja

Expunerea neprotejata la soare favorizeaza aparitia melanomului! Afla cum te poti proteja
Expunerea neprotejata la soare favorizeaza aparitia melanomului! Afla cum te poti proteja

Razele soarelui pot fi foarte nocive pentru pielea noastra. De aceea trebuie sa invatam sa ne ferim de efectele acestora.

Invitata in emisiunea “Draga mea prietena” medicul specialist dermato- venerolog Andreea Mertecariu a explicat cat de nocive sunt razele soarelui si ce trebuie sa facem pentru a ne proteja.

Aceasta recomanda folosirea unei creme cu factor de protectie ridicat. Pentru a asigura o protectie completa a pielii atunci cand suntem pe plaja trebuie sa aplicam cam un sfert din cantitatea de crema din tub. Acest lucru nu se intampla insa in realitate.

“Produsul trebuie in acest caz reaplicat. In general o data la doua ore este bine sa aplicam acest produs fotoprotector. Daca facem baie sau ne stergem cu un prosop produsul trebuie aplicat din nou” spune medical specialist.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Studiile arata ca 30% dintre romani nu folosesc niciodata protectie solara iar 70% dintre adolsecenti nu isi protejeaza pielea cu crema fotoprotectiva.

“Nu vorbim numai de plaja ci si de activitati in aer liber, de exemplu alergam in soare, trebuie sa ne aplicam produsul de fotoprotectie si dupa ce indepartam excesul de transpiratie de pe piele” a mai adaugat medical dermatolog.

 

Afla cum iti alegi produsul de protectie solara in functie de piele si ce trebuie sa faci daca observi ca ti-au aparut alunite pe corp!

##VIDEO7837##



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies