Extractul din scoarta pinului francez marin (Picnogenolul) poate ajuta in cazul bolilor cardiace, inflamatiilor si diabetului

Extractul din scoarta pinului francez marin (Picnogenolul) poate ajuta in cazul bolilor cardiace, inflamatiilor si diabetului
Extractul din scoarta pinului francez marin (Picnogenolul) poate ajuta in cazul bolilor cardiace, inflamatiilor si diabetului

Daca descoperi ca te lupti cu un nivel scazut de energie, menopauza sau vreo boala cardiaca, un extract din pinul francez marin este promitator in alinarea acestor afectiuni si a multor altora.

 

Beneficiile se extind asupra afectiunilor precum diabetul, impotenta, astmul, osteoartrita si umflaturile de la maini si picioare. In plus, picnogenolul sporeste elasticitatea pielii si reduce atat stresul oxidativ cat si degradarea colagenului – prin aceasta reducand efectele imbatranirii.
Picnogenolul se adreseaza unui larg spectru de probleme de sanatate, incluzandu-le pe urmatoarele:
Inflamatiile – inhiband enzimele generatoare de eicosanoid, extractul din scoarta de pin a demonstrat efecte anti-inflamatorii si inhibitorii ale plachetelor sanguine in vivo.
Un studiu a gasit ca 100 mg de picnogenol luate zilnic oral pentru trei luni a ajutat la micsorarea folosirii de medicamente anti-inflamatorii la 58% din grupul de tratament cu osteoartrita. Edemele piciorului (umflarea lui) au scazut cu 79% fata de doar 1% la grupul de control.
Picnogenolul reduce si simptomele bolii intestinului inflamat. Rezultatele testelor publicate in Cercetarea Fitoterapiei sugereaza ca extractul din scoarta de pin amelioreaza inflamarea indusa de etanol 2,4,6-acid trinitrobenzen sulfonic TNBS prin atacarea activitatii radicalilor, si ar putea avea efecte binefacatoare ca supliment in nutritia enterala pentru boala intestinului inflamat”, potrivit lui Ray Sahelian,
doctor in medicina.
Bolile cardiovasculare – o combinatie de picnogenol si Centella asiatica (gotu kola) a ajutat la reducerea leziunilor arteriale si a progresiei placii. Mai mult, cercetari publicate in jurnalul de Tromboza si Hemostazie Clinica si Aplicata a aratat ca extractul din scoarta de pin a minimizat edemul si a imbunatatit circulatia sanguina.
Impotenta – Intrucat picnogenolul incurajeaza producerea de oxid nitric, sprijina imbunatatirea dilatarii vaselor sanguine, un flux sanguin sporit si transportul oxigenului la muschi.
Cateva studii au gasit ca extractul din scoarta de pin a imbunatatatit semnificativ simptomele disfunctiei erectile si ale impotentei. Aportul prin suplimente cu picnogenol (60 mg/zi) L-arginina(690 mg/zi) si acid aspartic(552 mg/zi) timp de opt saptamani a imbunatatit semnificativ satisfactia sexuala si duritatea erectiei. O usoara sporire a testosteronului salivar a mai fost si ea evidenta la grupul care a primit suplimentul.
Menopauza – descoperirile publicate in Jurnalul de Medicina  Reproductiva The Journal of Reproductive Medicine au remarcat ca 12 saptamani de suplimentare cu picnogenol au fost asociate cu o reducere semnificativa a simptomelor perimenopauzale si menopauzale
– incluzand (dar nefiind limitate la urmatoarele) oboseala, transpiratii nocturne, bufeuri si insomnie. Testul clinic, dublu orb sub control placebo, a implicat 170 de femei perimenopauzale. Cercetarile au concluzionat: „Acest studiu, aplicand o doza zilnica relativ joasa, permite identificarea acelor simptome ale climacteriului care raspund deosebit de bine la suplimentarea cu picnogenol.
Beneficii suplimentare
Si mai sunt multe de spus. Cercetatorii de la Loma Linda University din California au descoperit ca subiectii testului clinic cu varste intre 6-18 ani care au luat picnogenol pentru trei luni au experimentat o imbunatatire semnificativa a simptomelor de astm,
comparativ cu grupul placebo. Intr-un alt studiu, extractul a fost eficient in micsorarea nivelelor de glucoza din plasma la 77 de pacienti cu diabet tip II. In plus, picnogenolul a imbunatatit microanginopatia diabetica, dar si retinopatia – ultima caracterizata de leziuni vasculare si hemoragii care cauzeaza pierderea vederii. Tratamentul cu extract din scoarta de pin incurajeaza rezistenta capilara si diminueaza scurgerile in retina.
Sursa: www.viataverdeviu.ro

Beneficiile se extind asupra afectiunilor precum diabetul, impotenta, astmul, osteoartrita si umflaturile de la maini si picioare.

In plus, picnogenolul sporeste elasticitatea pielii si reduce atat stresul oxidativ cat si degradarea colagenului – prin aceasta reducand efectele imbatranirii.

Picnogenolul se adreseaza unui larg spectru de probleme de sanatate, incluzandu-le pe urmatoarele:

Inflamatiile – inhiband enzimele generatoare de eicosanoid, extractul din scoarta de pin a demonstrat efecte anti-inflamatorii si inhibitorii ale plachetelor sanguine in vivo. Un studiu a gasit ca 100 mg de picnogenol luate zilnic oral pentru trei luni a ajutat la micsorarea folosirii de medicamente anti-inflamatorii la 58% din grupul de tratament cu osteoartrita.

Edemele piciorului (umflarea lui) au scazut cu 79% fata de doar 1% la grupul de control.Picnogenolul reduce si simptomele bolii intestinului inflamat. Rezultatele testelor publicate in Cercetarea Fitoterapiei sugereaza ca extractul din scoarta de pin amelioreaza inflamarea indusa de etanol 2,4,6-acid trinitrobenzen sulfonic TNBS prin atacarea activitatii radicalilor, si ar putea avea efecte binefacatoare ca supliment in nutritia enterala pentru boala intestinului inflamat”, potrivit lui Ray Sahelian, doctor in medicina.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Bolile cardiovasculare – o combinatie de picnogenol si Centella asiatica (gotu kola) a ajutat la reducerea leziunilor arteriale si a progresiei placii. Mai mult, cercetari publicate in jurnalul de Tromboza si Hemostazie Clinica si Aplicata a aratat ca extractul din scoarta de pin a minimizat edemul si a imbunatatit circulatia sanguina.

Impotenta – Intrucat picnogenolul incurajeaza producerea de oxid nitric, sprijina imbunatatirea dilatarii vaselor sanguine, un flux sanguin sporit si transportul oxigenului la muschi. Cateva studii au gasit ca extractul din scoarta de pin a imbunatatatit semnificativ simptomele disfunctiei erectile si ale impotentei. Aportul prin suplimente cu picnogenol (60 mg/zi) L-arginina(690 mg/zi) si acid aspartic(552 mg/zi) timp de opt saptamani a imbunatatit semnificativ satisfactia sexuala si duritatea erectiei. O usoara sporire a testosteronului salivar a mai fost si ea evidenta la grupul care a primit suplimentul.

Menopauza – descoperirile publicate in Jurnalul de Medicina  Reproductiva The Journal of Reproductive Medicine au remarcat ca 12 saptamani de suplimentare cu picnogenol au fost asociate cu o reducere semnificativa a simptomelor perimenopauzale si menopauzale – incluzand (dar nefiind limitate la urmatoarele) oboseala, transpiratii nocturne, bufeuri si insomnie. Testul clinic, dublu orb sub control placebo, a implicat 170 de femei perimenopauzale. Cercetarile au concluzionat: „Acest studiu, aplicand o doza zilnica relativ joasa, permite identificarea acelor simptome ale climacteriului care raspund deosebit de bine la suplimentarea cu picnogenol.

Citește și: Top 11 cele mai bune filme lansate în anul 2024, conform IMDb! Genuri variate pentru toți cinefilii- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Beneficii suplimentare

Si mai sunt multe de spus. Cercetatorii de la Loma Linda University din California au descoperit ca subiectii testului clinic cu varste intre 6-18 ani care au luat picnogenol pentru trei luni au experimentat o imbunatatire semnificativa a simptomelor de astm, comparativ cu grupul placebo. Intr-un alt studiu, extractul a fost eficient in micsorarea nivelelor de glucoza din plasma la 77 de pacienti cu diabet tip II. In plus, picnogenolul a imbunatatit microanginopatia diabetica, dar si retinopatia – ultima caracterizata de leziuni vasculare si hemoragii care cauzeaza pierderea vederii. Tratamentul cu extract din scoarta de pin incurajeaza rezistenta capilara si diminueaza scurgerile in retina.
Sursa: www.viataverdeviu.ro

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies