Extraordinarele beneficii ale cuisoarelor! Combat stresul, imbunatatesc digestia, elimina durerile dentare!

Extraordinarele beneficii ale cuisoarelor! Combat stresul, imbunatatesc digestia, elimina durerile dentare!
Extraordinarele beneficii ale cuisoarelor! Combat stresul, imbunatatesc digestia, elimina durerile dentare!

Sunt nelipsite din orice cabinet de condimente, iar turta dulce, lasagna, vinul fiert si multe dintre preparatele preferate in anotimpul rece nu ar avea acelasi farmec fara ele.

Cuisoarele, obtinute din mugurii floriferi ai arborelui exotic Eugenia caryophyllata, sunt apreciate din timpuri stravechi. De altfel, exista indicatii arheologice cum ca ar fi fost comercializate cu aproape 2.000 de ani i.hr.

Datorita gustului foarte aromat, picant si dulceag, in acelasi timp, in Imperiul Roman, repectiv in Grecia Antica, erau unele dintre cele mai scumpe mirodenii, fiind pe picior de egalitate cu piperul sau nucsoara.

In medicina, datorita continutului bogat de antioxidanti, mangan, acizi grasi omega-3, vitamina K, vitamina C, calciu, magneziu si fibre, sunt folosite ca antifungic, agent antibacterian, antiseptic si analgesic.

Reduc inflamatiile – contin un compus numit eugenol, despre care studiile arata ca ar ajuta la prevenirea toxicitatii produse de poluantii din mediu, respectiv a cancerului tractului digestiv sau a inflamatiilor articulatiilor. De altfel, studiile efectuate pe animale indica faptul ca adaugarea extractului de cuisoare in dieta reduce simptomele inflamatorii cu 15-30%. De asemenea, flavonoizi precum camferol si ramnetin, pe care ii contin, contribuie si ei la proprietatile antiinflamatoare si antioxidante.


Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Amelioreaza durerile dentare- Eugenolul este folosit si in stomatologie datorita efectului anestezic, dar si a proprietatilor antibacteriane. Durerile de dinti se pot ameliora temporar prin pansarea dintelui sau a gingiei cu putina vata imbibata cu ulei de cuisoare, care actioneaza si asupra infectiilor dentare.

Reduc greata si starile de voma- Starile de greata din timpul sarcinii pot fi ameliorate cu usurinta prin folosirea unui amestec facut din zece cuisoare mixate cu pasta tamarin, apa si zahar din trestie de zahar.

Trateaza afectiunile pielii- Aplicat pe vanatai si zgarieturi in amestec cu uleiul de masline, uleiul de cuisoare are rolul de a ameliora si de a trata afectiunile pielii.

De asemenea, este eficient in tratarea pielii uscate, in ameliorarea vergeturilor, pentru pungile de sub ochi sau pentru pielea obosita.

Improspateaza respiratia- Incluse in alimentatia de zi cu zi, in ceaiuri sau in diferite bauturi racoritoare sau alcoolice, cuisoarele au capacitatea de a improspata respiratia bucala.

Combat stresul- Ceaiul preparat dintr-un amestec de cuisoare, busuioc, menta si cardamon are efecte relaxante, aroma sa contribuind la reducerea nivelului de stres din organism.

Imbunatatesc digestia- Cuisoarele ajuta la relaxarea musculaturii netede a tractului gastro-intestinal, ameliorand astfel starile de voma, diareea, balonarile sau durerile de stomac. Decoctul este si un ajutor de nadejde si in combaterea flatulentei si a indigestiei.
Sursa: www.dcnews.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies