Extraordinarele beneficii ale usturoiului negru

Extraordinarele beneficii ale usturoiului negru
Extraordinarele beneficii ale usturoiului negru

Usturoiul negru este cea mai la moda leguma a zilelor noastre. Usturoiul negru a fost prima oara produs si folosit in Coreea de Sud, unde era recunoscut pentru beneficiile incredibile asupra sanatatii.

Usturoiul negru, care face furori, nu se deosebeste cu nimic de soiurile cunoscute, singura diferenta constand în felul în care este tratat, dupa ce a fost cules. Practic, acesta se lasa la fermentat, la temperaturi de 55-65 grade Celsius, timp de la 10 pana la 40 de zile.

Cu cat procesul de fermentare dureaza mai mult, cu atat este usturoiul negru mai bun si respectiv si mai scump.

Procesul de fermentatie a acestuia este unul foarte costisitor, tinand cont de faptul ca timp de 40 de zile trebuie sa fie tinut sub temperaturi înalte, asta aducand si la un consum enorm de energie.

Vracii si medicii din Asia foloseau aceasta metoda de a fermenta usturoiul, pentru a extrage cele mai sanatoase proprietati din usturoi, reducand intoleranta la digerare si gustul neplacut pentru unii.

Usturoiul negru te ajuta sa lupti cu infectiile din corp, te protejeaza de cancer si reduce colesterolul.

Usturoiul negru are o concentratie mai mare la 100 de grame de S-alicisteina, un derivat de aminoacid care ajuta la reducerea colesterolului si reduce riscul aparitiei unor tipuri de cancer. Usturoiul negru are un gust dulce, are o toxtura ca de jeleu, mai moale, si poate fi mancat si direct, ca un snack. Multi oameni spun ca usturoiul negru are un gust asemanator prunelor uscate, usor afumat, dulceag si cu consistenta unei caramele.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Suferi de aceasta boala? Nu mai manca niciodata usturoi!

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Genial! De ce sa iti lipesti un plasture cu usturoi pe piele! Vei fi surprinsa!

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies