Fa pizza la tine acasa ca un Masterchef! Uite ce reteta foloseste chef Adrian Hadean

Fa pizza la tine acasa ca un Masterchef! Uite ce reteta foloseste chef Adrian Hadean
Fa pizza la tine acasa ca un Masterchef! Uite ce reteta foloseste chef Adrian Hadean

Daca iti place sa savurezi pizza home made, trebuie sa incerci aceasta reteta pe care Adi Hadean o foloseste ori de cate ori vrea sa savureze un produs italientesc cu familia.

"La 600 de grame de faina (480=000=00) am pus 300 de mililitri de apa rece-rece, 50 de mililitri de apa calduta in care am desfacut 5 grame de drojdie cruda si o lingura de ulei de masline. Am mai pus un varf de lingurita de sare si tot atata zahar in faina (le-am cernut impreuna). Am framantat un sfert de ora apoi am lasat aluatul sa dospeasca sub un stergar, doua ore.

Am mai framantat aluatul 5 minute apoi l-am portionat.

Am pus in blender doua rosii fara piele (din conserva), trei-patru rosii uscate la soare si o lingura din uleiul cu oregano in care se scaldau. Apoi frunze de patrunjel, sare, zahar, capere. Am mixat timp de 30 de secunde.

Am pus sosul pe foc si l-am lasat sa scada putin. Am spalat bine o mana de spanac si una de busuioc proaspat.
Le-am transformat intr-un sos verde pe care l-am lasat 3 minute intr-o strecuratoare fina. Avand aromele gata de lucru, am intins prima pizza in tava. Subtire. Am uns blatul cu sos rosu si am “condimentat” cu sos verde.

Am pus pe blat mozzarela (bulgari mici tinuti in strecuratoare, sa piarda din zer), rosii uscate, doua felii de coppa, subtiri si sfasiate. Am pus tava in cuptorul incins (sus-jos) la 250 de grade Celsius (atat poate cuptorul meu de acasa).
Pizza s-a copt in 7-8 minute.

O pizza facuta acasa are neajunsurile ei (timp de coacere crescut, lipsa aromei caracteristice de vatra cu lemn) dar are si virtuti (pui ce vrei si cat vrei pe ea, stii de unde provin ingredientele- daca-ti pasa, e distractiv sa o faci in familie)",
a scris Adrian Hadean pe siteul sau.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies