Trebuie sa incerci aceasta reteta delicioasa de bomboane!
Ingrediente( 20 bucăţi)
1 avocado
15 curmale
3 linguri cacao
2 căni nuci autohtone
1 lingură miere polifloră
Pentru tăvălit:
1 cană nuci autohtone
2 linguri cacao
Preparare:
Ai grijă să pui curmalele la înmuiat de cu seară, şi a doua zi treci la treabă!
Macină nucile, atât cele pentru compoziţie cât şi cele pentru pomădare.
Mixează curmalele, fără sâmburi, până ce acestea devin o pastă. Mai adaugă, dacă este cazul, puţină apă în care s-au înmuiat curmalele ca să se poată mixa bine.
Curăţă avocado şi-l zdrobeşte cu o furculiţă sau spatulă de piure până ce obţii o pastă.Răstoarnă peste avocado nucile măcinate, cacao, pasta de curmale şi mierea.
Nu sunt un fan arome, chiar şi vanilia obţinută din păstaie, poate doar în creme de vanilie.
Pomădeala o faci aşa: macini fin nucile şi le amesteci cu 2 linguri cacao bio, dar poţi s-o înlocuieşti cu praf de roşcove care mie îmi place foarte mult.
Umezeşte uşor palmele în apă rece şi învârteşte în palme gogoloaie mici din compoziţie, de mărime dorită, apoi le tăvăleşte în pomădeală.
Sursa: dorinte-verzi.blogspot.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro