Aceasta reteta este simpla si 100% naturala. Trebuie sa o incerci!
Ingrediente:
100 g unt de cacao
6 linguri cacao naturala
100 g miere de salcam
1 lingura macca
1 baton de vanilie macinata
putina sare de Himalaya
Preparare:
Etapa 1: Untul se incalzeste in deshidrator, sau in orice alt mod dorim, fara sa sarim insa peste cele la 40 de grade admise.
Etapa 2: Restul ingredientelor, care sunt la temperatura camerei, se amesteca bine in robotul cu lama in S.
Etapa 3: Pregatim formele de silicon in care o sa turnam ciocolata fluida. Le ungem cu putin ulei de migdale.
Etapa 4: Cand este totul pregatit incorporam untul de cacao in compozitia din robot si amestecam pana devine totul omogen si de o consistenta mai tare, dar suficient de fluida, ca sa o putem turna in forme.
Acesta este momentul in care trebuie sa ne miscam cu multa precizie si in mare viteza, deoarece ciocolata tinde sa se intareasca foarte repede.
Etapa 5: Restul este floare la ureche. Se aplica ornamentele dorite: alune de padure, fulgi de migdale, etc. si se da la rece.
Sursa: petitchef.ro
Ingrediente:
100 g unt de cacao
6 linguri cacao naturala
100 g miere de salcam
1 lingura macca
1 baton de vanilie macinata
putina sare de Himalaya
Preparare:
Etapa 1: Untul se incalzeste in deshidrator, sau in orice alt mod dorim, fara sa sarim insa peste cele la 40 de grade admise.
Etapa 2: Restul ingredientelor, care sunt la temperatura camerei, se amesteca bine in robotul cu lama in S.
Etapa 3: Pregatim formele de silicon in care o sa turnam ciocolata fluida. Le ungem cu putin ulei de migdale.
Etapa 4: Cand este totul pregatit incorporam untul de cacao in compozitia din robot si amestecam pana devine totul omogen si de o consistenta mai tare, dar suficient de fluida,
ca sa o putem turna in forme. Acesta este momentul in care trebuie sa ne miscam cu multa precizie si in mare viteza, deoarece ciocolata tinde sa se intareasca foarte repede.
Etapa 5: Restul este floare la ureche. Se aplica ornamentele dorite: alune de padure, fulgi de migdale, etc. si se da la rece.
Sursa:
petitchef.ro Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro