Pentru ca placinta de mere clasica este plina de calorii, ne-am gandit sa-ti dam o alternativa mult mai sanatoasa.
Pentru aceasta reteta, renunta la blat, deci nu trebuie sa folosesti unt si faina. In schimb, obtine partea crocanta din fulgi de ovaz, care te ajuta sa slabesti. Alege un unt de migdale de calitate pentru ca acesta este plin de minerale esentiale. Iata de ce alte ingrediente ai nevoie.
4 linguri de unt de migdale
jumatate de cana de fulgi de ovaz
un sfert de cana de nuci si migdale taiate
jumatate de cana de fulgi de cocos
2
lingurite de scortisoara
1 lingurita de miere
1 mari mare Granny Smith
un sfert de lingurita de nucsoara macinata
un sfert de lingurita de cardamon macinat
2 linguri de suc de lamaie
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la temperatura medie.
Pune cate o lingura de unt de migdale in fiecare dintre cele patru forme de prajitura.
2. Combina ovazul, nucile, cocosul, o lingura de scortisoara si miere intr-un vas.
3. Spala, curata si taie marul. Intr-un castron separat, amesteca marul cu scortisoara, celelalte mirodenii si sucul de lamaie.
4. Imparte marul in cele patru forma, apoi adauga amestecul de ovaz deasupra.
Coace timp de 15- 20 de minute.
O portie are doar 260 de calorii.
Pentru aceasta reteta, renunta la blat, deci nu trebuie sa folosesti unt si faina. In schimb, obtine partea crocanta din fulgi de ovaz, care te ajuta sa slabesti. Alege un unt de migdale de calitate pentru ca acesta este plin de minerale esentiale. Iata de ce alte ingrediente ai nevoie.
4 linguri de unt de migdale
jumatate de cana de fulgi de ovaz
un sfert de cana de nuci si migdale taiate
jumatate de cana de fulgi de cocos
2 lingurite de scortisoara
1 lingurita de miere
1 mari mare Granny Smith
un sfert de lingurita de nucsoara macinata
un sfert de lingurita de cardamon macinat
2 linguri de suc de lamaie
Mod de preparare
1.
Preincalzeste cuptorul la temperatura medie. Pune cate o lingura de unt de migdale in fiecare dintre cele patru forme de prajitura.
2. Combina ovazul, nucile, cocosul, o lingura de scortisoara si miere intr-un vas.
3. Spala, curata si taie marul. Intr-un castron separat, amesteca marul cu scortisoara, celelalte mirodenii si sucul de lamaie.
4. Imparte marul in cele patru forma, apoi adauga amestecul de ovaz deasupra.
Coace timp de 15- 20 de minute.
O portie are doar 260 de calorii.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro