Fa-ti o salata calda cu legume! Este un artificiu sanatos in dieta de iarna!

Fa-ti o salata calda cu legume! Este un artificiu sanatos in dieta de iarna!
Fa-ti o salata calda cu legume! Este un artificiu sanatos in dieta de iarna!

Salatele nu mai sunt asa o placere iarna, cand simti nevoia de mancare calda si satioasa.

 

Iti sugeram un mic artificiu culinar: foloseste legume care se coc in cuptor pentru o salata calda in loc de una cu multe frunze!
Poti folosi cam orice legume iti plac, dar cartoful dulce, morcovul, pastarnacul si telina sunt obligatorii. Sunt legume foarte hranitoare, fiind pline de fibre, vitamine si minerale. Iar cand le coci in cuptor devin dulci si isi intensifica aromele.
Iar daca simti nevoia de ceva “verde” poti adauga, dupa bunul plac, si vegetale. In aceasta reteta se foloseste si o mana de baby spanac, dar mai poti adauga si patrunjel sau rucola, pentru un plus de gust, sau orice tip de salata.
Fa-ti, neaparat, si un dressing la salata de iarna, cu mustar de Dijon, otet, suc de lamaie, sare si piper.
Altfel, vei avea senzatia ca mananci o simpla mancare de legume.
Ingrediente pentru salata calda:
1 ceapa rosie mica
1 cartof dulce
1 morcov
1 pastarnac
½ telina mica
1 ardei gras rosu
½ zucchini
3 linguri de ulei de masline
sare si piper
¼ ceasca de muguri de pin
1
lingura de suc de lamaie
½ lingura otet balsamic
1 lingurita mustar Dijon
1 mana de spanac
½ ceasca branza feta (optional)
Preparare:
Incalzeste cuptorul la 200 de grade.
Curata si taie ceapa, cartoful dulce, morcovul, pastarnacul, telina, ardeiul rosu si zucchini-ul in bucati mari.
Pune-le intr-o tava de copt si stropeste-le cu 2 linguri de ulei de masline si 2-3 linguri de apa. Asezoneaza-le cu sare si piper, amesteca-le si baga-le la cuptor 45 de minute. La jumatatea timpului de coacere, amesteca legumele cu o lingura de lemn.
Intre timp, prajeste mugurii de pin. Incalzeste bine o tigaie si pune-i pe foc, fara sa adaugi ulei. Amesteca continuu.
Cand mugurii de pin incep sa devina aurii, sunt gata – dupa 2-3 minute.
Fa dressing-ul: amesteca otetul cu sucul de lamaie, mustarul si lingura ramasa de ulei. Asezoneaza cu sare si piper.
Pune delicioase legume coapte intr-un bol, adauga spanacul crud, mugurii de pin prajii, dressing-ul si amesteca. Adauga branza feta deasupra (daca folosesti) si serveste salata calda!
Sursa, sursa foto: Andreearaicu.ro

Iti sugeram un mic artificiu culinar: foloseste legume care se coc in cuptor pentru o salata calda in loc de una cu multe frunze!

Poti folosi cam orice legume iti plac, dar cartoful dulce, morcovul, pastarnacul si telina sunt obligatorii. Sunt legume foarte hranitoare, fiind pline de fibre, vitamine si minerale. Iar cand le coci in cuptor devin dulci si isi intensifica aromele.

Iar daca simti nevoia de ceva “verde” poti adauga, dupa bunul plac, si vegetale.

In aceasta reteta se foloseste si o mana de baby spanac, dar mai poti adauga si patrunjel sau rucola, pentru un plus de gust, sau orice tip de salata.

Fa-ti, neaparat, si un dressing la salata de iarna, cu mustar de Dijon, otet, suc de lamaie, sare si piper. Altfel, vei avea senzatia ca mananci o simpla mancare de legume.

Ingrediente pentru salata calda:

1 ceapa rosie mica
1 cartof dulce
1 morcov
1 pastarnac
½ telina mica
1 ardei gras rosu
½ zucchini
3 linguri de ulei de masline
sare si piper
¼ ceasca de muguri de pin
1 lingura de suc de lamaie
½ lingura otet balsamic
1 lingurita mustar Dijon
1 mana de spanac
½ ceasca branza feta (optional)

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 200 de grade.

Curata si taie ceapa, cartoful dulce, morcovul, pastarnacul, telina, ardeiul rosu si zucchini-ul in bucati mari. Pune-le intr-o tava de copt si stropeste-le cu 2 linguri de ulei de masline si 2-3 linguri de apa. Asezoneaza-le cu sare si piper, amesteca-le si baga-le la cuptor 45 de minute. La jumatatea timpului de coacere, amesteca legumele cu o lingura de lemn.

Intre timp, prajeste mugurii de pin. Incalzeste bine o tigaie si pune-i pe foc, fara sa adaugi ulei. Amesteca continuu. Cand mugurii de pin incep sa devina aurii, sunt gata – dupa 2-3 minute.

Fa dressing-ul: amesteca otetul cu sucul de lamaie, mustarul si lingura ramasa de ulei. Asezoneaza cu sare si piper.

Pune delicioase legume coapte intr-un bol, adauga spanacul crud, mugurii de pin prajii, dressing-ul si amesteca. Adauga branza feta deasupra (daca folosesti) si serveste salata calda!

Sursa, sursa foto: Andreearaicu.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies