Fa-ti o salata calda cu legume! Este un artificiu sanatos in dieta de iarna!

Fa-ti o salata calda cu legume! Este un artificiu sanatos in dieta de iarna!
Fa-ti o salata calda cu legume! Este un artificiu sanatos in dieta de iarna!

Salatele nu mai sunt asa o placere iarna, cand simti nevoia de mancare calda si satioasa.

 

Iti sugeram un mic artificiu culinar: foloseste legume care se coc in cuptor pentru o salata calda in loc de una cu multe frunze!
Poti folosi cam orice legume iti plac, dar cartoful dulce, morcovul, pastarnacul si telina sunt obligatorii. Sunt legume foarte hranitoare, fiind pline de fibre, vitamine si minerale. Iar cand le coci in cuptor devin dulci si isi intensifica aromele.
Iar daca simti nevoia de ceva “verde” poti adauga, dupa bunul plac, si vegetale. In aceasta reteta se foloseste si o mana de baby spanac, dar mai poti adauga si patrunjel sau rucola, pentru un plus de gust, sau orice tip de salata.
Fa-ti, neaparat, si un dressing la salata de iarna, cu mustar de Dijon, otet, suc de lamaie, sare si piper.
Altfel, vei avea senzatia ca mananci o simpla mancare de legume.
Ingrediente pentru salata calda:
1 ceapa rosie mica
1 cartof dulce
1 morcov
1 pastarnac
½ telina mica
1 ardei gras rosu
½ zucchini
3 linguri de ulei de masline
sare si piper
¼ ceasca de muguri de pin
1
lingura de suc de lamaie
½ lingura otet balsamic
1 lingurita mustar Dijon
1 mana de spanac
½ ceasca branza feta (optional)
Preparare:
Incalzeste cuptorul la 200 de grade.
Curata si taie ceapa, cartoful dulce, morcovul, pastarnacul, telina, ardeiul rosu si zucchini-ul in bucati mari.
Pune-le intr-o tava de copt si stropeste-le cu 2 linguri de ulei de masline si 2-3 linguri de apa. Asezoneaza-le cu sare si piper, amesteca-le si baga-le la cuptor 45 de minute. La jumatatea timpului de coacere, amesteca legumele cu o lingura de lemn.
Intre timp, prajeste mugurii de pin. Incalzeste bine o tigaie si pune-i pe foc, fara sa adaugi ulei. Amesteca continuu.
Cand mugurii de pin incep sa devina aurii, sunt gata – dupa 2-3 minute.
Fa dressing-ul: amesteca otetul cu sucul de lamaie, mustarul si lingura ramasa de ulei. Asezoneaza cu sare si piper.
Pune delicioase legume coapte intr-un bol, adauga spanacul crud, mugurii de pin prajii, dressing-ul si amesteca. Adauga branza feta deasupra (daca folosesti) si serveste salata calda!
Sursa, sursa foto: Andreearaicu.ro

Iti sugeram un mic artificiu culinar: foloseste legume care se coc in cuptor pentru o salata calda in loc de una cu multe frunze!

Poti folosi cam orice legume iti plac, dar cartoful dulce, morcovul, pastarnacul si telina sunt obligatorii. Sunt legume foarte hranitoare, fiind pline de fibre, vitamine si minerale. Iar cand le coci in cuptor devin dulci si isi intensifica aromele.

Iar daca simti nevoia de ceva “verde” poti adauga, dupa bunul plac, si vegetale.

In aceasta reteta se foloseste si o mana de baby spanac, dar mai poti adauga si patrunjel sau rucola, pentru un plus de gust, sau orice tip de salata.

Fa-ti, neaparat, si un dressing la salata de iarna, cu mustar de Dijon, otet, suc de lamaie, sare si piper. Altfel, vei avea senzatia ca mananci o simpla mancare de legume.

Ingrediente pentru salata calda:

1 ceapa rosie mica
1 cartof dulce
1 morcov
1 pastarnac
½ telina mica
1 ardei gras rosu
½ zucchini
3 linguri de ulei de masline
sare si piper
¼ ceasca de muguri de pin
1 lingura de suc de lamaie
½ lingura otet balsamic
1 lingurita mustar Dijon
1 mana de spanac
½ ceasca branza feta (optional)

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 200 de grade.

Curata si taie ceapa, cartoful dulce, morcovul, pastarnacul, telina, ardeiul rosu si zucchini-ul in bucati mari. Pune-le intr-o tava de copt si stropeste-le cu 2 linguri de ulei de masline si 2-3 linguri de apa. Asezoneaza-le cu sare si piper, amesteca-le si baga-le la cuptor 45 de minute. La jumatatea timpului de coacere, amesteca legumele cu o lingura de lemn.

Intre timp, prajeste mugurii de pin. Incalzeste bine o tigaie si pune-i pe foc, fara sa adaugi ulei. Amesteca continuu. Cand mugurii de pin incep sa devina aurii, sunt gata – dupa 2-3 minute.

Fa dressing-ul: amesteca otetul cu sucul de lamaie, mustarul si lingura ramasa de ulei. Asezoneaza cu sare si piper.

Pune delicioase legume coapte intr-un bol, adauga spanacul crud, mugurii de pin prajii, dressing-ul si amesteca. Adauga branza feta deasupra (daca folosesti) si serveste salata calda!

Sursa, sursa foto: Andreearaicu.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies