Fă-ţi singură coafuri de revistă, chiar la tine acasă!

Fă-ţi singură coafuri de revistă, chiar la tine acasă!
Fă-ţi singură coafuri de revistă, chiar la tine acasă!

O ştii pe colega aceea care are mereu un păr ca scos din pictoriale, strălucitor, frumos aranjat şi cu niciun fir nelalocul său? Te uiţi lung la ea şi te întrebi de unde are timp şi bani să meargă zilnic la salon. Răspunsul poate fi mai simplu decât crezi: nu apelează la coafor atât de des pe cât ai crede, ci se aranjează acasă. Şi tu poţi face asta la fel de simplu, trebuie doar să ai la dispoziţie câteva instrumente care să te ajute.

Află în continuare ce să foloseşti ca să obţii un look perfect, fără să cheltuieşti o avere.

 

Îndreaptă-ţi părul în doi timpi şi trei mişcări

 

Placa de păr potrivită îţi va permite să obţii rapid un păr de invidiat. Totul este să ştii cum să o alegi şi să o foloseşti: cea mai bună placă de păr nu este neapărat cea mai elegantă sau cea mai scumpă, ci cea care are

grijă de podoaba ta capilară. Din acest punct de vedere, plăcile sunt de diverse tipuri:

 

Plăcile cu înveliş din metal sau sticlă, de exemplu, au un preţ scăzut, însă pot influenţa în mod negativ structura firului de păr, din cauza faptului că metalul se încălzeşte neuniform şi acest lucru poate determina apariţia unor suprafeţe cu temperaturi foarte înalte, care ard părul.

Dacă foloseşti un astfel de produs, încearcă să nu expui foarte mult şuviţele – separă-le şi operează cu atenţie şi viteză, ca să te asiguri că nu deteriorezi firul de păr.

 

Plăcile cu înveliş ceramic se încălzesc uniform, iar asta le asigură o alunecare uşoară şi un impact minim asupra părului, acesta fiind astfel mult mai protejat, sănătos şi lucios.

În cazul în care ai o astfel de placă de păr, asigură-te că o ştergi cu grijă după ce ai folosit-o, fiindcă pe ea se pot depune particule din produsele de îngrijire cu care te-ai dat anterior.

 

Plăcile cu înveliş de turmalină, pe care le vei găsi şi cu titlul de plăci cu ioni, sunt ideale pentru combaterea efectului antistatic.

Acest tip de plăci eliberează ioni negativi atunci când se încălzesc, ajutând părul să fie mai strălucitor şi mai sănătos, fără fire rebele sau vârfuri despicate.

 

Dacă îţi cauţi o placă de păr profesională, aruncă un ochi pe oferta de plăci Babyliss de la Altex – de exemplu, placa de păr Babyliss Ipro 235 Intense Protect ST388E, 235°C, cu tehnologie ionică, este acum la promoţie şi promite un păr drept şi sănătos dintr-o singură mişcare.

 

Ţine cont de următoarele aspecte atunci cand foloseşti placa: spală-te pe cap cu un şampon care protejează şi hidratează şi aplică şi balsam. Foloseşte un spray cu protecţie termică înainte de a te apuca să îndrepţi părul. Îndreaptă şuviţă cu şuviţă – e bine să împarţi în prealabil părul în secţiuni, ca să îţi fie uşor. Nu uita să consulţi instrucţiunile plăcii şi să setezi temperatura în funcţie de lungimea şi tipul părului.

 

Bucle perfecte, efort minim

 

Cu un ondulator sau o perie rotativă poţi obţine uşor un păr ondulat, cu aspect natural. La fel ca în cazul plăcilor, ondulatorul cu înveliş metalic este mai ieftin, dar poate deteriora părul, aşa că indicat este să alegi unul cu înveliş ceramic sau de turmalină.

 

Probabil ai văzut deja diverse tipuri de ondulator de păr şi nu ştii către ce model să te orientezi, aşa că ţi-am pregătit şi o mică descriere a fiecăruia:

 

Ondulatorul automat sau semiautomat – este ceva mai voluminos, însă e foarte uşor de utilizat: inserezi şuviţa şi astepţi ca aparatul sa se ocupe singur de ea, apoi treci la următoarea şuviţă. Dimensiunea buclelor se ajustează în funcţie de timpul şi temperatura de contact. E un aparat potrivit pentru tine dacă vrei să obţii un efect wow, fără să depui prea mult efort.

 

Ondulatorul cilindric cu clapetă- este modelul clasic, simplu de folosit şi recomandat dacă nu ai mare experienţă în ondulare. Poate, totuşi, produce acel efect de păr şifonat, iar dacă îl ţii prea mult pe şuviţă, poţi provoca arsuri.

 

Ondulatorul de tip baghetă – nu are clapetă, aşa că necesită ceva mai multă experienţă în utilizare, însă elimină apariţia vârfurilor despicate şi a efectului de păr şifonat. Cu el poţi obţine bucle de diverse forme şi dimenisuni. E bine să îl foloseşti cu mănuşi protectoare, ca să nu rişti arderea pielii.

 

Ondulatorul de tip cleşte – seamănă bine cu placa de întins părul ca principiu, însă oferă avantajele unui ondulator, precum şi diverse tipuri de bucle, în funcţie de forma baghetei.

 

Nu uita ca atunci când alegi aparatul pe care îl vei folosi pentru coafurile zilnice să te orientezi către unul cu înveliş de calitate şi funcţie de ionizare. Astfel, părul tău va fi mereu frumos, sănătos şi va arăta ca şi cum tocmai ai ieşit de la salon.

 

Sursa foto: shutterstock.com

 

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Record de ninsori şi ger extrem săptămâna asta! Prognoza meteo 19-25 noiembrie

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies