Aceasta reteta este foarte simpla, insa extrem de delicioasa. O poti consuma alaturi de cei mici!
Ingrediente
o cana nuci caju – hidratate in prealabil
o jumatate de cana de alune de padure crude sfaramate
o mana de stafide – hidratate
2 linguri de cacao pudra cruda
2 banane mici coapte
2 lingurite de miere – cine vrea mai light,poate sari peste
o cana de apa
Mod de preparare:
Caju si alunele
de padure se hidrateaza in prealabil, cel putin cu o ora inainte (motivul banuiesc ca il cunoasteti deja – nucile,alunele,semintele contin enzime protectoare care pentru organismul uman pot fi toxice si dispar numai daca sunt tinute in apa suficient de mult timp; in plus, acestea devin mult mai moi si mai usor de procesat; in cazul fructelor uscate se reactiveaza enzimele digestive concentrate in acestea)
Se adauga in blender, peste nuci, stafidele, cele doua banane, cacao si mierea (pentru cine consuma) impreuna cu apa – pentru a le omogeniza mai bine si mai repede.
Se amesteca pana se obtine o pasta omogena, consistenta, dupa care se poate servi.
Aceasta este o foarte buna reteta de desert pentru cei mici – eventual daca se mai reduce din cantitatea de cacao. Daca se adauga o lingurita de pulbere de maca, se va obtine un elixir pentru sanatate si frumusete. Se poate orna cu fructe uscate sau seminte/nuci/alune pisate; se poate folosi ca topping pentru inghetata raw sau alte bunataturi.
Sursa: viataverdeviu.ro
Ingrediente
o cana nuci caju – hidratate in prealabil
o jumatate de cana de alune de padure crude sfaramate
o mana de stafide – hidratate
2 linguri de cacao pudra cruda
2 banane mici coapte
2 lingurite de miere – cine vrea mai light,poate sari peste
o cana de apa
Mod de preparare:
Caju si alunele de padure se hidrateaza in prealabil, cel putin cu o ora inainte (motivul banuiesc ca il cunoasteti deja –
nucile,alunele,semintele contin enzime protectoare care pentru organismul uman pot fi toxice si dispar numai daca sunt tinute in apa suficient de mult timp; in plus, acestea devin mult mai moi si mai usor de procesat; in cazul fructelor uscate se reactiveaza enzimele digestive concentrate in acestea)
Se adauga in blender, peste nuci, stafidele, cele doua banane, cacao si mierea (pentru cine consuma) impreuna cu apa – pentru a le omogeniza mai bine si mai repede.
Se amesteca pana se obtine o pasta omogena, consistenta, dupa care se poate servi.
Aceasta este o foarte buna reteta de desert pentru cei mici – eventual daca se mai reduce din cantitatea de cacao. Daca se adauga o lingurita de pulbere de maca, se va obtine un elixir pentru sanatate si frumusete. Se poate orna cu fructe uscate sau seminte/nuci/alune pisate; se poate folosi ca topping pentru inghetata raw sau alte bunataturi.
Sursa:
viataverdeviu.ro Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro