Facebook si casnicia: ce probleme au utilizatorii retelei de socializare in relatia de cuplu?

Facebook si casnicia: ce probleme au utilizatorii retelei de socializare in relatia de cuplu?
Facebook si casnicia: ce probleme au utilizatorii retelei de socializare in relatia de cuplu?

Persoanele care folosesc retelele de socializare au sanse cu 32% mai mari de a se gandi sa-si paraseasca partenerul de viata, arata un nou studiu.

Investigand corelatia dintre utilizarea retelelor de socializare, problemele in casnicie si divort, cercetatorii de la Boston University au ajuns la concluzia ca Facebook, in mod special, este corelat cu existenta problemelor in cuplu si cu rata divorturilor.

Cercetatorii au comparat rata divorturilor in 43 de state americane, intre anii 2008 si 2010, constatand ca o crestere cu 20% a numarului utilizatorilor de Facebook intr-un stat putea fi corelata cu o crestere de 2,18% a ratei divorturilor, independent de alti factori, precum existenta/lipsa unui loc de munca, varsta, rasa.

Studiul a avut ca scop intelegerea felului in care noile tehnologii de comunicatii afecteaza comportamentul uman. Utilizarea retelelor de socializare este un predictor al ratei divorturilor, spun cercetatorii. Studiul a fost publicat online in Computers and Human Behavior.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Autorii studiului au mai examinat si un set de date colectate in 2011 de cercetatorii de la University of Texas, privind  1160 de persoane casatorite, cu varste intre 18-39 de ani, care au fost intrebate cat de fericite

erau in casnicie.

Cei care nu utilizau retelele de socializare au declarat ca erau mai multumiti de casniciile lor (cu 11,4%, in medie), fata de cei care utilizau intens aceste site-uri.

In cazul acestora din urma, era cu 32% mai probabil ca ei sa se gandeasca sa isi paraseasca partenerii.

Studii anterioare aratasera ca Facebook si alte site-uri de socializare faciliteaza inselarea partenerului; autorii noului studiu cred mai degraba ca barbatii si femeile care au probleme in cuplu ar recurge in masura mai mare la retelele de socializare,  pentru sprijin emotional.



Sursa: www.descopera.ro



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies