Farfuria ta este plina cu vegetale, iti faci timp sa mergi la sala. Si chiar si asa, de fiecare data cand urci pe cantar acul merge tot mai sus. Iata o veste nu prea buna: unele din obiceiurile sanatoase pot adauga kilograme.
Iata cateva sfaturi prin care obiceiurile sanatoase sa nu mai duca la cresterea greutatii.
Faceti sport. Mergi la sala in fiecare zi, dar acul cantarului nu arata ce vrei tu. Doar ca ai mai luat in greutate. Problema este alergarea de o ora. Aceasta poate creste nivelul cortizonului in corp si il tine la acest nivel ridicat. Ceea ce duce la depozitarea grasimii.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Luati medicamente. Medicamentele pot adauga kilograme. Multe antidepresive, antiinflamatoare si antialergice au efectul mai putin cunoscut de a aduga kilograme. Medicamentele pot afecta metabolismul si sa schimbe semnele de foame. Antidepresivele pot impiedica eliberarea serotoninei, o substanta care da sau opreste senzatia de foame, antiinflamatoarele nu doar incetinesc metabolismul dar fac ca grasimile sa se depuna pe fata gat sau abdomen.
Asa ca daca luati in greutata ar trebui sa luati legatura cu medicul si sa reduceti dozele de medicamente.Ai un mic dejun sanatos. Dar mori de foame la cateva ore dupa aceea. Problema principala este ca mai toata lumea mananca la micul dejun cereale si un suc de fructe la micul dejun. Chiar daca par a fi sanatoase nu sunt asa. Un asemena mic dejun creste nivelul de zahar in sange.
Mult mai sanatos ar fi un mic dejun cu proteine. Iaurt grecesc cu fructe, o omleta cu nulte verdeturi ar fi niste optiuni mult mai sanatoase.Mancati produse organice fara grasime. Foarte bine ca dati banii pe produse sanatoase. Dar numai cumparaturile destepte nu sunt indeajuns. De multe ori cei care cumpara mancare fara grasimi au tendinta de a manca mai mult, tocmai pentru ca este considerata sanatoasa.
Ati renuntat la zahar. Dar indulcitorii artificiali pe care ii folositi va pot face sa mancati mai mult. Un studiu a aratat ca un consum prelungit de indulcitori artificiali duce la cresterea in greutate si face ca flora intestinala sa nu mai proceseze corect zaharul, ceea ce poate duce la diabet.