Faci sport și mănânci sănătos, dar nu slăbești? Cea mai comună întrebare cu care se confruntă persoanele care vor să piardă în greutate

de ce nu slabesti desi faci sport
Faci sport și mănânci sănătos, dar nu slăbești?

Află din rândurile următoare care sunt factorii ce te împiedică să slăbești deși faci sport și mănânci sănătos.

Multe persoane se confruntă cu problema kilogramelor în plus, deși fac regulat sport și mănâncă alimente sănătoase. O alimentație sănătoasă și activitatea fizică nu sunt însă singurii factori care influențează creșterea și scăderea în greutate. De aceea, trebuie să avem grijă și la celelalte aspecte de care trebuie să ținem cont dacă vrem să câștigăm lupta cu kilogramele în plus.

În cadrul emisiunii „ Teo Show ”, difuzată pe Kanal D, domnul doctor Ovidiu Peneș, doctor în științe medicale, a vorbit despre factorii care influențează scăderea în greutate și ce trebuie să facem pe lângă activitate

fizică și alimente sănătoase ca să scăpăm de kilogramele în exces.

De ce nu slăbești deși faci sport și mănânci sănătos

De ce nu slăbești deși faci sport și mănânci sănătos
De ce nu slăbești deși faci sport și mănânci sănătos[Sursa foto: freepik]

Iată care sunt ceilalți factori care influențează creșterea și scăderea în greutate:

Suferi de o boală cronică

Potrivit specialistului în domeniu, sunt foarte multe boli care pot să afecteze acest proces de ardere al caloriilor și ne împiedică să slăbim.

Una dintre acestea este diabetul.

Sunt foarte multe probleme și multe boli care îți blochează metabolismul și nu te lasă să slăbești. Până să facem diabet, ne crește rezistența la insulină. Pentru că noi mâncăm dulciuri sau mulți carbohidrați în general, tot ce este dulce, crește brusc zahărul din sânge. Astfel, pancreasul secretă insulina și bagă zahărul în celule, iar celula este depășită și energia ei suplimentară se depune sub formă de grăsime .”, a explicat specialistul în domeniu.

 

Ai un stil de viață stresant

Citește și:  De ce nu slăbim, deși suntem atenți la ceea ce mâncăm. „Stresul ne influențează greutatea”

De ce nu slăbești deși faci sport și mănânci sănătos
De ce nu slăbești deși faci sport și mănânci sănătos[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Stresul influențează la fel de mult kilogramele în plus pe cât o face alimentația și lipsa activității fizice.

Un stil de viață stresant presupune un nivel crescut al cortizonului, iar acesta poate să influențeze în mod negative întreg organismul.

Vă blochează sistemul imunitar și începeți să faceți răceli frecvente și tot felul de probleme de imunitate deoarece cortizonul are acest rol, să blocheze. Începe să topească masa musculară. Masa musculară este cea care consumă energie și care vă ajută să slăbiți. Cu cât ai masă musculară mai mică, cu atât slăbești mai greu, pentru că nu arzi suficientă energie .”, a explicat specialistul în domeniu.

 

Nu bei suficientă apă

De ce nu slăbești deși faci sport și mănânci sănătos
De ce nu slăbești deși faci sport și mănânci sănătos[Sursa foto: freepik]

Apa este foarte importantă în acest proces al luptei cu kilogramele în plus. De aceea, persoanele care nu beau o cantitate suficientă de apă, le va fi mult mai greu să scadă în greutate. Astfel, este foarte important să vă păstrați hidratați pe între parcursul zilei și să consumați cantitatea optimă de apă.

Centrul setei și centrul foamei sunt foarte apropiate în creier, iar când nouă ne este sete în subconștient și nu îi dăm apă suficientă corpului nostru, avem senzația greșită de foame și o să avem tendința să mâncăm suplimentar .”, a spus specialistul în domeniu.  

Nu mănânci suficiente proteine

Citește și: Cu ce înlocuim mezelurile. Preparatele din acest tip de carne pot fi înlocuite cu alte proteine mult mai sănătoase

De ce nu slăbești deși faci sport și mănânci sănătos
De ce nu slăbești deși faci sport și mănânci sănătos[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Există multe persoane care nu mănâncă deloc produse de origine animală, fac sport și totuși nu reușesc să slăbească. Specialistul în domeniu ne atrage atenția cu privire la produsele de origine animală, care trebuiesc introduse în alimentația noastră deoarece acestea conțin proteine, care ne ajută să păstrăm organismul într-un echilibru esențial pentru a scădea în greutate.  

„Creșteți cantitatea de proteine. Mâncați suficientă carne și proteină de origine animală. Trebuie să fie un echilibru pentru că trebuie să dăm aminoacizi esențiali organismului nostru.”, a spus specialistul în domeniu.

Gătești excesiv legumele

Citește și: Află ce alimente trebuie neapărat să eviți pentru a avea un abdomen plat. „Numai o linguriță de maioneză are peste 100 de calorii.”

De ce nu slăbești deși faci sport și mănânci sănătos
De ce nu slăbești deși faci sport și mănânci sănătos[Sursa foto: freepik]

Majoritatea legumelor au un indice glicemic crescut atunci când sunt gătite în exces. De aceea, specialistul în domeniu ne recomandă să consumăm legumele și fructele crude sau gătite foarte puțin, astfel încât acestea să nu-și piardă din vitamine și nutrienți și în același timp să aibă un indice glicemic scăzut.

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Mituri despre dietele alimentare

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies