Factori care determina infertilitatea feminina

Factori care determina infertilitatea feminina
Factori care determina infertilitatea feminina

56% dintre persoanele afectate de infertilitate nu fac un control medical pentru a depista problema. Medicii sustin ca cifra este ingrijoratoare.

Iata cateva dintre cele mai relevante cauze ale infertilitatii la femei:

1. Sindromul ovarului polichistic. Obezitatea poate contribui la dezvoltarea ovarului polichistic. Ovulatia este afectata, iar un alt efect imediat este cresterea parului in zone nedorite. Apoi, apar chisturile si dupa aceea persoana devine sterila. Acest sindrom este cauzat de producerea in exces a hormonilor masculini. Cercetatorii cred ca excesul de insulina ar fi cauza producerii in exces a acestor hormoni.

2. Hipotiroidismul este o alta cauza a infertilitatii feminine. In acest caz, glanda tiroida produce cantitati mai mici de hormoni tiroidieni decat ar avea nevoie corpul. Primele simptome ale hipotirodisimului sunt senzatia de oboseala, depresia, durerile musculare, scaderea in greutate, scaderea capacitatii de concentrare.

3. Afectiunile inflamatorii precum Chlamydia cauzeaza infertilitate. Colul uterin se inflameaza, iar 70% dintre doamne nu reprezinta simptomatologie. In cazul in care nu se consulta un medic si boala nu se depisteaza la timp exista un riscul de inflamare necontrolata a trompelor uterine.

Citeste continuarea aici.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Asa se prepara corect catina cu miere! Nu mai face niciodata aceasta greseala!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies